Четири признака, че сте прекарали COVID-19

Вече повече от година живеем в обстановка на пандемия заради новият коронавирус – SARS-CoV-2. Въпреки ваксините и големия брой хора, които са прекарали заболяването, болестта продължава да влияе на живота ни и да е заплаха.

Независимо от предпазните мерки, които взимаме, няма как да разберем, дали в даден момент няма да се сблъскаме с вируса. А ако вече сме имали такава?

Доктор Сергей Грошев вярва, че човек лесно може да обърка настинката с коронавирус. Той посочи четири признака, че сте прекарали коронавирус . Това важи особено за тези, които са претърпели леко заболяване, предава „Факти“.

В същото време, според лекаря, някои признаци на заболяването се запазват дълго време дори след възстановяване и от тях е възможно да се разбере, че човек е прекарал заболяването.

Ако обонянието на човек е нарушено, има слабост поради постоянна хипоксия, която се причинява от увреждане на белите дробове, както и кашлица и задух, тогава определено можем да говорим за коронавирус.

Грошев също добави, че тези симптоми ще се запазят при различни пациенти за различен период от време. Това зависи от степента на засягане на белодробната тъкан от болестта: колкото по-голяма е лезията, толкова по-дълго кашлицата и задух ще ви измъчват.

Подобни статии

275 са новите случаи на COVID-19 у нас

Новите случаи с коронавирус за денонощието у нас са 275 при...

Още в катергорията

275 са новите случаи на COVID-19 у нас

Новите случаи с коронавирус за денонощието у нас са...

457 са новозаразените с COVID-19 у нас

457 са новите случаи на коронавирус у нас за последните...

362 са новите случаи на COVID-19 у нас

362 нови случаи на COVID-19 у нас след направени 6777 теста...