Борисов: Подготвя се преврат, точно както през 1944 г., когато е избит елитът на нацията

По повод рокадите в службите Борисов изрази хипотезата, че у нас се подготвя преврат по подобие на този от 1944 г., когато е бил избит елитът на нацията и навлязъл комунизмът. 

„Единствената причина за махането на шефа на ДАНС е разкриването на шпионската мрежа на Русия. Никога повече някой няма да си сложи главата там. Повече руски шпионин няма да бъде разкрит”.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща на предизборниья щаб на ГЕРБ-СДС, предава Epicenter.bg.

„Да сменяш шефа на ДАНС, когато си само един служебен министър – това е реваншизъм”, каза Борисов.

„Махането на шефовете на служби единствените причини са разкриването на шпионските мрежи на Русия. Никога в България повече няма да разкрият руски шпиони. Никога повече някой няма да си сложи главата в торбата. Това е причината да ги махнат. И се извинявам на тези момчета, които се бореха да запазят националната сигурност на страната“, негодува Борисов.

„Защото ни вкарват в хаосът и ченгеджийството, и после мълчат. Изстъргването започна, за да си назначат хората в митниците, в НАП, ДНСК, нищо общо с това, което има като единствена цел едно служебно правителство – да проведе честни и свободни избори. В момента имаме едно състезание от един кандидат президент, неговия щаб стои по министерства“, подчерта Борисов. Т

„Това правителство беше направено, за да свърши мръсната работа на кандидата за президент Румен Радев”, каза още Борисов.

Той коментира и другите рокади във властта.

„Приемам, че смениха Областните управители и полицейските шефове – те имат отношение с изборите. Приемам, че и ДАНС имат връзка с изборите. Но каква е връзката на шефа на „Митниците”, възмути се Борисов.

Относно обвиненията за подслушване на политици, той каза:

„Още чакам да видя автобусите с двойни дъна, с които ГЕРБ извозвали бюлетини. Не съм ги видял, вероятно и никой никога няма да ги види. Сега ни обвиниха пак, че сме записвали. Само че тези, които записваха, сега са в МВР”, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Искам да се внедрите и нахално, брутално да разкриете кога и кого са подслушвали“, отсече лидерът на ГЕРБ.

Подобни статии

Осигуряват безплатна патронажна грижа за всички новородени

Вече и на здравно неосигурените жени трябва да се предоставя акушерска...

Още в катергорията

Осигуряват безплатна патронажна грижа за всички новородени

Вече и на здравно неосигурените жени трябва да се...

И Манолова тръгна срещу Радев – иска оставката на енергийния му министър

“Изправи се БГ. Ние идваме” поискаха оставката на министъра...

Александър Томов се регистрира за президентските избори

Той и проф. Лъчезар Аврамов са подкрепени от партия...