Брад Пит и функционалният алкохолизъм

Често функционалните алкохолици не дават сигналите за пристрастеност като останалите от този тип. Те обаче в даден момент започват да изостават

Актьорът Брад Пит разкри своята битка с алкохолизма през миналата годината. Той призна, че е усетил, че пие твърде много и че в един момент това се е превърнало в проблем. Актьорът не помни ден, в който да не е пиел, след като е излязъл от университета.

От шест месеца той пази трезвеност и пие само боровинков сок. Това е пример за функционален алкохолик. Тоест човек, за когото много малко хора биха предположили, че има подобен проблем. Това е един от петте подвида алкохолици.

Тези хора могат да поддържат добро ниво в личните си и професионални занимания, продължавайки да употребяват големим количества алкохол. Те могат да се държат отговорно, въпреки своята зависимост. Често техният успех може да накара хората да не забелязват тяхната зависимост.

Функционалните алкохолици отричат своите навици. Те се справят добре в личните си работи и могат да се оправдават. Реално обаче един човек не може да пие като алкохолик и да изпълнява своите задължения за дълъг период от време.

Такъв човек става толерантен към алкохола и пие, докато постигне ефект. Някои от тях дори може да не получат махмурлук, защото са се обучили да преодоляват негативния ефект.

Често функционалните алкохолици не дават сигналите за пристрастеност като останалите от този тип. Те обаче в даден момент започват да изостават.

Такива хора могат да пият, за да се успокоят психически, пият повече от определена граница, трудно запомнят събития, търсят оправдания за едно питие и често се шегуват с тази тема.

Важно е приятелите и семейството да помогнат на човека да осъзнае, че има проблем. Важно е с него да се говори за това, докато е трезвен. Може да се потърси терапевт.

Той може да помогне за изграждането на план и да организира рехабилитация за човека. Повечето функционални алкохолици постоянно отричат и проблема и им е трудно да го осъзнаят.

Важно е да се намери правилното място за това. Добре е този човек да потърси уединение.

Източник: fakti.bg

Подобни статии

Хороскоп – 25 септември 2021 г.

Овен През този ден не искайте от другите това, което самите вие...

Още в катергорията

Хороскоп – 25 септември 2021 г.

Овен През този ден не искайте от другите това, което...

Най-скъпите LEGO комплекти в света

Конструкторите лего са любима настолна игра както за деца,...

Топлото време се завръща. Живакът скача до 26 градуса

Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Температурите...