Всички арести след акцията в президенството от миналата година, са незаконни

Всички арести след акцията в президенството са незаконни. Това реши Софийският административен съд, който потвърди решението на Софийския районен съд от ноември миналата година, предаде Нова тв.

Сред тях е и арестът на съветника на президента по сигурността и отбраната Илия Милушев. Според магистратите, при задържането му от прокуратурата не са представили информация какво престъпление е извършил Милушев. Нямало е данни и какво престъпление се предполага, че може да извърши, ако остане в кабинета си.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

В края на март тази година след друго съдебно решение, Милушев получи обратно допуска си до класифицирана информация. Прокуратурата тогава твърдеше, че като съветник по сигурността той е подбудил бивш разузнавач да му предаде секретни документи, хвърлящи съмнения върху управленските качества на шефа на Държавната агенция „Разузнаване“.

Папката, според държавното обвинение, трябвало да се предаде на държавния глава Румен Радев.

Така и трите ареста на 9 юли, свързани с акцията на военната прокуратура в президентството миналата година, се оказаха незаконни.

В началото на годината съдът определи задържането и на секретаря на президента Пламен Узунов като незаконно, заради липса на конкретни обстоятелства за арест, а това води до съществено нарушение на процесуалните норми. Друг съдебен състав реши, че задържането на бизнесмена Пламен Бобоков също е незаконно.

Подобни статии

Прокуратурата се провали по делото за трагедията край Своге

Софийската градска прокуратура е прекратила разследването срещу бившите шефове на Агенция...

Още в катергорията

Прокуратурата се провали по делото за трагедията край Своге

Софийската градска прокуратура е прекратила разследването срещу бившите шефове...

Финансовата инспекция влезе в Бюрото по защита към главния прокурор

Проверяват се документи за разходи по дейността на бюрото Служители...

ДАНС и КПКОНПИ проверяват как депутатът Лъчезар Иванов стана милионер

Разследват сигнал за пране на пари при реализирана от...