Всички „победители” в изборите се оказаха политически страхливци

Волен Сидеров: От какво се страхуваше Борисов? Че няма да му мине кабинетът? Че това остава черно на бяло в аналите? Това издава страха на този, който на практика не влиза истински в битка, а си я осигурява по втория начин

Възпей, о музо, гнева Борисов! Така би започнал Омир епоса си, ако живееше днес. Събрал верни (засега) подчинени в Банкя, Бойко се възмути гръмко, че Трифонов не поемал отговорност да състави правителство и го нарече „политически страхливец”. Беше забавно, защото излиза, че Слави е бил политически смелчак досега. Та нима не помним колко години, да не кажа десетилетия, той събираше кураж да влезе в оперативната политика. Първо той и сценаристите му учредиха партия Гергьовден преди 20 години. Той пък тогава взе, че дойде „цара” та обра електоралната жътва. След 4 години – през 2005–та пък го изпревари Атака. Вместо да се замисли върху политическата си и човешка смелост, Трифонов по първичен и отмъстителен начин се втурна да очерня водача на партията и да го представя като свръхзлодей чрез лъжи и клевети в шоуто си. За това не се иска смелост, а главно подлост и склонност към приемане на поръчки срещу купюрна благодарност.

На следващия рунд вълната отиде при бат Бойко, представян дотогава от всички медии и от самия Слави като супергерой. И трябваше да минат 10 -12 години от царстването на „супергероя”, за да омръзне на достатъчно българи и те да погледнат към наказателния вот. И ето го закъснелият пубертет на Слави и компания. Това е все едно на 50 години да срещнеш ученическата ти несподелена любов и тя да ти каже, че вече е твоя и иска да ти се отдаде. И първи да е на следващите избори, смелост не се инжектира.

Страхът на Борисов

Всъщност, даде ли си сметка самият Борисов колко несмело постъпи като не вкара в пленарната зала проекта си за кабинет, за да го гласуват. Да, той единствен представи пълен състав на кабинет, но след като е управлявал 10 години това не е проблем, нито е смелост. Смелост е да преброиш гласовете в залата и да видиш на таблото 75 „за” и 165 „против”. От какво се страхуваше Борисов? Че няма да му мине кабинетът? Че това остава черно на бяло в аналите? Да, нямаше да мине, да, остава черно на бяло, но нима във всеки мач можеш да бъдеш победител? Това може да го мисли само човек, който не се е качвал никога на ринга и не се е бил истински. Това издава страха на този, който на практика не влиза истински в битка, а си я осигурява по втория начин.

Страхът на Трифонов

Поведението на Слави издаваше такъв страх, че само като го гледаш, те свива стомах и се оглеждаш за Торбалан. Той се скри след изборите като Сталин след 21 юни 1941 г. Накрая обясни през фейсбук, че кандидатката му за премиер ще върне на секундата мандата. Това беше с нищо непредизвикана истерия, която може да се обясни само с дълбок страх, че всъщност не знае какво да прави в тази нова и сложна за него ситуация.

След като си се заканвал години наред от студиото си, че ще се справиш с „токсичната” партия ГЕРБ, трябва да покажеш отбора, с който ще го направиш и да си начело. Лидерът на ИТН беше длъжен пред избирателите си да подреди кабинет, да го внесе в залата и той да бъде гласуван. От какво се страхуваше Слави? Тук неговият страх е обратен на Борисовия. Шоуменът се страхуваше, че кабинетът му  ЩЕ МИНЕ. Само че той нито има готов кабинет, нито му се управлява, защото не знае за какво се бори. Да повтаряш тъпите клишета за „евроатлантическите„ ценности, да се правиш, че не виждаш колониалната същност на България, чуждите военни бази у нас, 1,5 млн. българи под чертата на бедност, бруталната намеса във вътрешните ни работи отвън, не е готовност за управление, не е смелост, а страх.

Парализиращ, сковаващ дъха страх, който изяжда душата.

Страхът на Нинова

Страхът на соцлидерката е подобен на Борисовия, но има нюанс. Тя е опитна в апаратните игри и говоренето от трибуна и последните 4 години се представяше като алтернатива на лошия герберски модел. По принцип е амбициозен и дори леко авторитарен лидер, което не е лошо за партия като БСП. Не се страхува да вземе крайни решения и дори да отстрани силни фигури вътре в партията. Но при третия мандат се скри зад колективното решение и показа точно този страх, който не трябва да има един лидер на партия с трайно присъствие на сцената.

Нинова беше длъжна да представи алтернативен кабинет, да очертае визия, каквато се предполага да има за разлика от Слави и да вкара в зала всичко това. Какъв е страхът й? Че ще види на таблото 43 гласа срещу 197? Е и? Истинският боец не мисли в рамките на аритметиката, а на духа. Иначе нямаше да превземем Одрин на 13 март 1913 г.

Има ли смисъл да говорим за другите две парламентарни групи, които много истерично повтаряха срещу какво са, но не и какво ще направят. И там владееше страхът, не духът на боеца за правда и свобода.

Какъв е изводът? На 4 април получихме парламент от политически страхливци, готови да изоставят народа си в условия на криза и военно напрежение. А може би точно там е ключът. Никой не иска да управлява в момент, когато ще има сблъсък между САЩ и Русия на наш терен. Оставят това на служебния кабинет. Ако на 11 юли този парламент се повтори, какъв е смисълът? Въпросът е към гласуващите, не към гласуваните.

Вярвате ли, че на 11 юли страхливците ще станат смелчаци и овцата – лъв? Аз – не!

Волен Сидеров, фейсбук

 

Подобни статии

Иван Брегов: Тръгва тежка отбранителна линия за хипер защита на главния прокурор

Тръгва една много тежка отбранителна линия за хипер защита на главния...

Още в катергорията

Иван Брегов: Тръгва тежка отбранителна линия за хипер защита на главния прокурор

Тръгва една много тежка отбранителна линия за хипер защита...

Весислава Танчева: Все по-малка е вероятността ГЕРБ да се върнат на бял кон

„Очевидно е, че всички участници в разговорите за формиране...