В части от Италия смекчават мерките с бързи темпове

В „белите зони“ вече няма да има вечерен час

Италианското правителство иска да смекчи анти-коронавирусните рестрикции по-бързо в някои региони, предаде ДПА. От понеделник адриатическият регион Молизе, популярният курортен остров Сардиния и област Фриули-Венеция Джулия на североизток ще бъдат поставени в т.нар. „бяла зона“ с най-слабите правила поради добрата ситуация с инфекциите.

Здравният министър Роберто Сперанца ще подпише съответната заповед, съобщи министерството. Останалите области ще останат в „жълтата зона“ с умерени ограничения.

В „белите зони“ вече няма да има вечерен час.
Места, като културни центрове и развлекателни паркове, които предстои да отворят в „жълтите зони“ с постепенното разхлабване на анти-ковид рестрикциите през следващите седмици, ще могат да възобновят работа от понеделник, съобщи „Кориере дела сера“. Хората ще могат да посещават клубове, но няма да могат да танцуват там, а само да слушат музика, докато хапват и пийват. Ще бъдат позволени отново и партита, но гостите ще трябва да имат отрицателен тест за коронавирус или доказателство, че са преболедували или са ваксинирани.

Остава в сила задълженито да се покриват носът и устата, и вътре в помещения, и навън. както и правилата за физическа дистанция. В седмичния си доклад вчера здравните експерти констатираха подобряване на ситуацията. Инфекциите на седемдневна база са спаднали до 47 на 100 000 жители.

Източник: БТА

Подобни статии

Олаф Шолц подкрепя задължителната ваксинация срещу Covid-19 в Германия

През уикенда германският рентгенолог и председател на Световната медицинска асоциация (WMA)...

Още в катергорията

Олаф Шолц подкрепя задължителната ваксинация срещу Covid-19 в Германия

През уикенда германският рентгенолог и председател на Световната медицинска...

Американски ракетен разрушител е навлязъл в Черно море

САЩ потвърждават подкрепата си към своите съюзници в НАТО Ракетният...

Германия призова Конгреса на САЩ да не налага санкции на „Северен поток 2“

Германското правителство призова членовете на Конгреса на САЩ да...