Гълъб Донев: Няма пари за продължаване на съществуващите икономически мерки

Служебният социален министър обясни, че има нужда от актуализация на бюджета

Всяка една мярка, която обновяваме, тя съответно ще бъде финансово обезпечена. Пари в бюджета за продължаване на съществуващите мерки няма. Това заяви в „Панорама“ служебният социален министър Гълъб Донев. По думите му още през март месец е станало ясно, че трябва да има актуализация на бюджета.

„Ще направим всичко възможно с малко преформатиране на мерките да търсим възможности за подпомагане на заетостта и бизнеса, но в същото време и да правим програма, която да подпомогне възстановяването на българския бизнес и поддържане на заетостта, така че икономиката да премине от затворено и неработещо състояние към една икономическа активност, така че да направим един плавен преход от затворено положение към работеща икономика“, каза министър Донев.

По думите му туризмът ще бъде основният акцент в работата на правителството и всички усилия ще са насочени „към насърчаване на българския сектор, към това да бъдат привлечени повече туристи към черноморските курорти, да бъде осигурен и безопасен достъп на чужденци за туризъм по българското Черноморие“.

30 000 ученици от първи до 11-и клас ще летуват една седмица в български курорти на пълна държавна издръжка.

„С тази мярка се цели онова, което беше пропуснато в дистанционното обучение, да бъде до някаква степен наваксано в тези ученически лагери“, каза Донев.

Договаря се и намаляване на цените на плажните принадлежности и ползване на безплатни такива за туристите.

„Договорена е вече на реципрочна основа посещенията на румънски и български граждани от двете страни на границата да става без изискване за отрицателни тестове, т.е. свободно придвижване, както и връщане обратно в държавата по произход да няма карантина. Това ще облекчи в голяма степен туристопотока“, каза още Донев.

Кадър: БНТ

Подобни статии

Спират да произвеждат „Марлборо“

Тютюневият гигант "Филип морис Интернешънъл" изненадващо се обяви в подкрепа на...

Още в катергорията

Спират да произвеждат „Марлборо“

Тютюневият гигант "Филип морис Интернешънъл" изненадващо се обяви в...

Биткойнът се върна към нивото от $40 000

Основната криптовалута поскъпва рязко за трети пореден ден на...

София остава сред най-скъпите столици в ЦИЕ

Цената на квадратен метър жилищна площ е 1721 EUR Статистиката...