Димитър Данчев, БСП: България имаше нужда от голямата лява коалиция

”България имаше нужда от голямата лява коалиция. Това е и тенденцията в редица европейски страни. Още повече, че и в ковид кризата продължават да растат неравенствата, продължава да се покачва бедността. Левите политики са доминиращи и те ще имат все по-голяма роля в българската политика.” Това заяви по България он еър водачът на листата на „БСП за България“ в Добрич Димитър Данчев

Той подчерта, че БСП е потърсила обединението вляво. „На БСП й прилича да бъде радетел на широка лява коалиция. Разговорите продължават и с други политически партии“, поясни Данчев.

На въпрос дали в левицата има напрежение при нареждането на листи, Димитър Данчев коментира, че е очевидно желанието на някои хора да участват в изборите, само ако са на избираеми места. Той бе категоричен, че това не е подход на един член? на БСП и поясни, че огромната част от хилядите членове на БСП работят и са работили за Българската социалистическа партия без да предявяват някакви огромни претенции дали ще бъдат в листите и още по-малко дали ще бъдат на водещите места в тези листи: „Те работят за каузата и идеята, не за постове. А идеята е да променим България“, каза социалистът.

„Новото Изпълнително бюро има голяма представителност по места и социалистите очакваха точно това. През тази кампания се стремим да достигнем до възможно най-много избиратели и да получим по-добър резултат за партията“, заяви Димитър Данчев.

Снимка: Bulgaria On Air

Подобни статии

Румен Петков: Повтаря се „схемата Ирак“, това е умствена недостатъчност

Лидерът на АБВ изрази надежда Помолен да коментира напрежението по оста НАТО...

Още в катергорията

Румен Петков: Повтаря се „схемата Ирак“, това е умствена недостатъчност

Лидерът на АБВ изрази надежда Помолен да коментира напрежението по...

Сарафов: Съдебната реформа се подготвя в тъмна стаичка

По думите му правителството е дошло на власт със...