Димитър Манолов: Трябва да останат икономическите мерки, които спират безработицата

„Новият социален министър трябва да успокои хората“, смята президентът на КТ „Подкрепа“. Той предлага мярката, според която пенсионерите получават по 50 лева месечно да остане, но да бъде преструктурирана

При приемането на властта новият министър-председател на България Стефан Янев даде заявка за съдържателно управление и обеща приемственост. На базата на тази приемственост – би трябвало да бъдат удължени мерките, с които държавата подпомага бизнеса и хората заради пандемията. Мнението е на президента на Конфедерацията на труда „Подкрепа“ Димитър Манолов пред БНТ.

Той каза, че вече е разговарял с новия социален министър Гълъб Донев и че ще настоява надбавките от 50 лева, които хората получават над пенсиите да останат, но да бъдат преструктурирани.

„Новият социален министър трябва да успокои хората, смята Манолов. Социалната сфера трябва да бъде основен приоритет, каза още той. Манолов предлага мярката, според която пенсионерите получават по 50 лева месечно да остане, но да бъде преструктурирана.

„Със сигурност трябва да продължат мерките, които пречат на развитието на безработицата – 60/40, макар че ние с работодателските организации от доста време предлагахме тя да бъде преструктурирана и то чрез промени през законите“, заяви президентът на Конфедерацията на труда „Подкрепа“.

Манолов поясни, че тези промени през законите са да бъде заложена в закона възможността да се предприемат мерки „не по някакъв специален ред, а законът да дава възможността да бъдат предприемани мерки и не да се предприемат извънредни такива“. Сега очевидно няма как това да стане, тъй като няма кой да променя закона, каза той.

Подобни статии

Вставай страна огромная!

Да знаем и помним, за да не се повтори През нощта на...

Още в катергорията

Вставай страна огромная!

Да знаем и помним, за да не се повтори През...