Днес е последният срок за подаване на данъчна декларация

Днес е последният срок, в който трябва да декларираме доходите си от миналата година и да платим данъка за довнасяне, ако имаме такъв.

Най-предпочитани от данъкоплатците са предварително попълнените данъчни декларации, достъпни чрез персонален идентификационен код, коментира пред „Хоризонт“ на БНР говорителят на данъчните Росен Бъчваров:

„Полунощ е крайният възможен срок, в който могат да се декларират доходите от 2020 година по електронен път с безплатния персонален код на НАП или с електронен подпис. Но нашият съвет е да не се подава данъчна декларация непосредствено преди полунощ, защото ако нещо се обърка, времето за реакция ще е недостатъчно.“

Годишна данъчна декларация подават лицата, получили хонорари през 2020 година, дори и ако данъкът им е удържан в пълен размер от платеца. Земеделските стопани и лицата, които през миналата година са получили доходи от наем, доброволно осигуряване или застраховане, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина, също трябва да попълнят формуляра.

Подобни статии

Милен Велчев: Действията на служебния кабинет в икономиката внушават респект

Велчев не смята, че настоящите скандали и въпросителни биха попречили на...

Още в катергорията

Милен Велчев: Действията на служебния кабинет в икономиката внушават респект

Велчев не смята, че настоящите скандали и въпросителни биха...

Bаnk оf Аmеriса: Ще има кратък период на хиперинфлация

C близo 800% e нaрacнaлo cпoмeнaвaнeтo нa думaтa „инфлaция“...

Отново скок на цените на тока и парното – до 14%

По-високите цени на енергоносителите може да оскъпят хранителните стоки...