До 15-ти юни ЦИК ще излезе решение как ще гласуват гражданите под карантина

Заместник-председателят и говорител на комисията Цветозар Томов е категоричен, че проблемът не може да бъде решен с подвижни избирателни секции

До 15-и юни Централната избирателна комисия ще излезе с решение за реда и условията за гласуване на гражданите, поставени под карантина или задължителна изолация.

Това решиха членовете на ЦИК, които приеха хронограмата за насрочените на 11-и юли предсрочни парламентарни избори.

Заместник-председателят и говорител на комисията Цветозар Томов е категоричен, че проблемът не може да бъде решен с подвижни избирателни секции:

„Подлагам под съмнение самата възможност да решим този проблем с подвижни избирателни секции, защото на 4 април не го решихме така. От 140 хиляди българи, които бяха карантинирани и болни, може ли да ми каже някой от хората, които бяха в комисията тогава, колко успяха да гласуват с подвижните, ако са повече от три, четири хиляди, не знам, ще се учудя доста силно.

Значи, ние трябва този път да решим така този проблем, че всеки българин, който е пострадал от пандемията, да може да упражни правото си на глас, а това изисква да обсъдим какви възможности има, може би и с Министерство на здравеопазването, преди да вземем решение как да действаме“.

Източник: fakti.bg

Подобни статии

„Галъп“: 58,9% одобряват служебното правителство

Одобрението преобладава при всички изследвани обществени слоеве, с изключение на привържениците...

Още в катергорията

„Галъп“: 58,9% одобряват служебното правителство

Одобрението преобладава при всички изследвани обществени слоеве, с изключение...