Йордан Цонев: Пеевски няма никакви кредити от ББР, а икономическото министерство е дадено на „Кръга Капитал“

Депутатът от ДПС Йордан Цонев разкритикува остро служебния министър на икономиката Кирил Петков за обвиненията в медиите, че фирми свързани с Делян Пеевски са взели милиарди заеми от Българската банка за развитие.

„Застава служебният министър и със сапун казва по журналистически разследвания –  „има връзки с фирми на г-н Пеевски“. Към вчерашната информация той трябваше да каже, че по данни и факти от регистрите г-н Пеевски участва или не участва“, разкритикува Цонев изказването на Петков.

Депутатът от ДПС заяви, че журалистическите разследвания са хубаво и полезно нещо, но не са факти. Документално Делян Пеевски няма никаква връзка с въпросните твърдения и от ДПС очакват от министрите да изнасят само факти, като сега очакват министърът да каже дали има факти и документи, с които да докаже своите твърдения и допълни, че приветстват проверките.

Цонев припомни, че при приемането на България в чакалнята на еврозоната Европейската центрана банка е проверила всички банки в страната ни, включително и ББР, като е установено, че няма неправомерно отпуснати кредити или необзпечени такива.

„Сега на кой да вярваме – на Мирчев, на служебния министър, който е завършил в Харвард или на Европейската централна банка?“, запита Цонев.

Депутатът от ДПС подчерта, че не е учуден от думите на Петков и по всичко личи, че икономическото министерство вече принадлежи на „Кръга Капитал“, тъй като Петков е един от учредителите на „Да, България“ и се позовава на журналистически разследвания именно от „Кръга Капитал“, собственост на Иво Прокопиев.

По-рано пред Нова телевизия Иво Мирчев от „ДеБъ“ повтори думите на Кирил Петков и обяви, че отдавна с Христо Иванов са алармирали за нарушения, но така и не показа нито едно доказателство, като се позоваваше на слухове.

Подобни статии

Хаджигенов вижда 95% припокриване в концепциите за правосъдна реформа

"Изправи се. БГ! Ние идваме!" и "Има такъв народ" разговаряха за...

Още в катергорията

Румен Радев: В Северна Македония съществува език на омразата към България

"България е най-силният привърженик на разширяването на ЕС, но...

Прокуратурата се провали по делото за трагедията край Своге

Софийската градска прокуратура е прекратила разследването срещу бившите шефове...