Йотова: Вече сме в предизборна кампания с президента Радев

Илияна Йотова коментира слуховете, че с Румен Радев са се отказали да се кандидатират за втори президентски мандат.

“Няма промяна в желанието ни с президента Румен Радев да се кандидатираме за втори мандат. Всичко останало са слухове. Вече сме в предизборна кампания”

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Мечтая си да има жена-президент. В това няма нищо лошо. Дано сме дорасли за това“, коментира още тя в „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Не съм чула от друго ръководство на политическа формация, освен ГЕРБ, да определя Президентството като предизборен щаб. Това е толкова елементарно, че ми е обидно да го коментирам. Служебният кабинет е определен от Конституцията и изпълнява определени задачи. Той действа като всяко друго правителство и изпълнява вътрешните и външните функции на страната. То не подлежи на парламентарен контрол, а отговорност за него носи президента“, уточни Йотова.

„В последните години се научихме много лековато да използваме думите. По-важното е заявката на вътрешния министър, който се колебае дали да отнесе случая със заплашван бизнесмен, до прокуратурата. Когато една институция не вярва на друга ерозира доверието. Бойко Рашков е човек, който вдъхва увереност. Аз лично не съм чувала от него лъжи. Не разглеждам хипотезата служебното правителство да продължи да управлява и след изборите. Очаквам провеждането на едни честни избори и формирането на редовно правителство. Следващото действие трябва да е сядане на маса и очертаването на приоритетите на страната в следващите 2-3 години. Аз се страхувам от политика, в която няма ляво и дясно, призна Йотова и добави, че това би означавало, че има корпоративни интереси.

„Ако се стигне до ръкостискане на всички, ще означава, че те ще са добре, а хората – зле. Нека да четем внимателно програмите“, призова вицепрезидентът.

„По-важното е какво да се прави в България по-нататък, за да не затъва страната ни все повече. Да запазим и малкото останало от българската икономика, за да няма повече фалити. Ние обикновено се слушаме, но не се чуваме“, отбеляза вицепрезидентът.

Илияна Йотова коментира широката коалиция в ляво. „За мен изключително показателен беше знакът, който се даде с АБВ. Събра се нещо, което не биваше да се разделя. Това е една естествена коалиция. Занапред трябва да има задълбочаване на тези отношения. Аз много разчитам на това обединение“, каза още вицепрезидентът, пише Novini.bg.

Подобни статии

„Галъп“: 58,9% одобряват служебното правителство

Одобрението преобладава при всички изследвани обществени слоеве, с изключение на привържениците...

Още в катергорията

„Галъп“: 58,9% одобряват служебното правителство

Одобрението преобладава при всички изследвани обществени слоеве, с изключение...