Кабинетът потвърди: Разузнаването, ДАНС и ДАТО са без шефове до септември

Припомняме, че по-рано днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви,че „Държавата в момента е без ръководство на службите

Държавата е без шефове на разузнаването и контраразузнаването до септември. Министерски съвет потвърди думите на МВР-шеф Бойко Рашков от сутринта и пусна официална справка за отпуските на шефовете на служби.

Поради големия медиен интерес от Правителствената информационна служба предостяват следната информация:

Председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. включително.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 6 септември 2021 г. включително.

Председателят на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов е в платен отпуск за обучение – от 5 май 2021 г. до 21 май 2021 г. включително.

Припомняме, че по-рано днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви,че „Държавата в момента е без ръководство на службите. Службите ни за сигурност са се самообезглавили. Всички ръководни длъжности лица на ръководна длъжност в момента се неплатен отпуск“, обяви Рашков.

„Кой им е разрешил, като те са на пряко подчинение на миналия премиер. Сами си правете изводите. И до месец септември те няма да бъдат ръководени от онези, които са назначени от Бойко Борисов“, заяви още Бойко Рашков.

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Цветозар Томов: В деня на изборите ще има опити за саботаж

В деня на изборите ще има опити за саботаж, доколкото виждам...

Още в катергорията