Как да понижим кръвното без лекарства

Когато човек развива хипертония, т.е. устойчиво повишаване на кръвното налягане, вероятността да се избави напълно от него е малка

Това е състояние през целия живот, при което човек трябва постоянно да приема лекарства, за да намали натиска, да води правилен начин на живот и да не забравя да измерва кръвното поне два пъти на ден, за да има представа за здравето му.

Още повече, че хипертонията често се развива без никакви симптоми и човекът просто не знае, че сега вероятността да бъде повален от инсулт или инфаркт е много по-висока.

Всички познаваме добре класическите препоръки на лекарите за хипертония – намаляване на съдържанието на сол и увеличаване на плодовете и зеленчуците в храната.

Също така е важно да поддържате здравословно телесно тегло, да правите физически упражнения редовно, да ограничите алкохола и да избягвате пушенето.

Експертите смятат, че това трябва да бъдат зелени листни зеленчуци, съдържащи много калий, което помага на бъбреците да отделят солта в урината. Това намалява кръвното налягане.

Тези продукти са маруля, зеле, броколи, репи, спанак, рукола, зеле и манголд.

Включвайте зелените листни зеленчуци в менюто си толкова често, колкото е възможно. направете ги като гарнитура към основните ястия или си пригответе смузи от тях.

Не забравяйте за такива важни хранителни компоненти като риба и боровинки. Плодовете са наситени с антоцианини, намаляващи кръвното налягане, а мастните киселини в рибата също така ефективно се борят със симптомите на хипертония, пише сайтът zdrave.to

Подобни статии

Времето днес 27.09.2021

Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад...

Още в катергорията

Времето днес 27.09.2021

Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. След обяд...

Хороскоп за 27.09.2021

Овен През този ден партньора или началника може да са...

Хороскоп – 26 септември 2021 г.

Овен Тази неделя е подходящ ден за грижа за външния...