Калоян Методиев: Вижте оставката ми, внушенията за уволнение са манипулация!

„Лъжи се оборват с документи и факти. Публикувам оставката си от президентството с входящ номер. Две седмици преди това бях изнесъл от кабинета си лични вещи, костюми… Казал съм в очите на адресата: „Подавам си оставката“. След което напуснах. Тръгнал съм си с една икона от бюрото. И това е проверимо.“

Това написа във Фейсбук бившият началник на кабинета на президента Румен Радев – политологът Калоян Методиев.

„Всякакви внушения от последните 8 месеца за уволнения са манипулации. Тиражирането им напоследък от адвокати на класически мутри, журналисти, боравещи с непроверени факти, е показателно за нивото им на информираност и моралните им ориентири. Пусканите други версии на случилото се се използват с користна цел и са чисти интриги“, пише още Методиев.

Политологът явно е предизвикан от изказване на лидера на „Движение 21” Татяна Дончева. В интервю пред Сашо Диков тя заяви, че Корнелия Нинова е пратила Калоян Методиев като Троянски кон при Румен Радев и това била причината за уволнението му.

Припомняме, че Калоян Методиев подаде оставка на 21 септември 2020 г. като началник на кабинета на президента. Той мотивира напускането си с „разминаване в оценките, методите и целите на политиката”.

„Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!“, написа тогава във Фейсбук Методиев.

Малко по-късно от администрацията на „Дондуков” 2 разпространиха официално съобщение, че не Методиев напуска, а Радев го е освободил. Факт, който се оборва от документа, който Методиев публикува.

Подобни статии

Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в...

Още в катергорията

Ваня Караганева проговори за уволнението си

Заседанието на Съвета на директорите на ДКК било нелегитимно Заседанието...