Корнелия Нинова: Невъзможно е БСП да състави правителство

Трите нови партии не можаха да избягат от егото си и да се обединим за онези неща, които ни събират, а не които ни разделят, разкритикува лидерът на левицата

В момента, в който на 5 май БСП получи мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев, левицата ще го върне на държавния глава. Това потвърди на прескоференция след заседанието на Националния съвет на партията председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Ние 4 години се борим за промяната на модела на управление на ГЕРБ и Борисов, но на последните парламентарни избори по-голяма част от българските граждани видяха в Слави Трифонов и „Има такъв народ“ възможност за промяна“, сподели Нинова.

„Изразихме предварително подкрепа, подадохме ръка на няколко пъти, която беше отхвърлена. Имаме предварително заявена позиция от трите партии – новите политически субекти, че няма да подкрепят правителство на БСП. Трите нови партии показаха политическа незрялост, липса на култура за политически диалог. Всеки е срещу всеки. Не можаха да избягат от егото си и да се обединим за онези неща, които ни събират, а не които ни разделят. В тази ситуация, въпреки желанието за промяна, с готов план, ден по ден и мярка по мярка и с хора, които могат да направят тази промяна, правителство, съставено от БСП, макар и временно, е невъзможно“, аргументира се тя.

Подобни статии

Цветозар Томов: В деня на изборите ще има опити за саботаж

В деня на изборите ще има опити за саботаж, доколкото виждам...

Още в катергорията