Криминален експерт: Стрелбата в столичното метро не е прецедент

Според него шокът за хората, които водят нормален живот, е огромен и е напълно допустимо да има свидетели, които в момента да отказват да говорят

Кървав инцидент в софийското метро. Мъж простреля жена във влака на метростанция „Летище София“ и се самоуби. Жената е с четири огнестрелни рани и е приета в болница с опасност за живота.

Това не е прецедент в последните години, заяви в „Денят започва“ криминалният експерт Иван Савов.

Той разказа подобен случай в сладкарница, където мъжът прострелва в главата жената до него и след това се самоубива. По думите му за съжаление този вид разчистване на лични сметки е нещо, което няма как да бъде предвидено.

„Тук става въпрос за затворени лични отношения между двама души, затова как единият от двамата ще реагира, не е предвидимо и няма как да бъде усетено, освен ако не е някой, който да е в много близки отношения с тези хора“, каза Савов.

Според него шокът за хората, които водят нормален живот, е огромен и е напълно допустимо да има свидетели, които в момента да отказват да говорят, но това не означава, че по-късно няма да се установят.

Експертът бе категоричен, че всеки граждани, който притежава оръжие, носи отговорност както за своите действия, така и за причинени по невнимание щети и той задължително е наясно в момента, в който кандидатства и получава разрешително, за отговорността, която носи.

„Преминават се теоретичен, практически изпит, но при психологическото изследване има пропуски, то би трябвало да е по-подробно и да се прави и по-задълбочено“, смята Савов.

Няколко версии по случая са изникнали в съзнанието му след стрелбата – терористичен акт, разчистване на сметки, лични отношения.

„Това е битова свада. Използвал огнестрелно оръжие, защото е имал такова. Съвсем спокойно можеше да извади нож и да я намушка. Проблемът не е, че е бил в метрото с пистолет, проблемът е, че е решил да си разчисти сметките с дамата вътре в метрото“, коментира още експертът.

 

Подобни статии

Атанас Камбитов: Е, приятели от ГЕРБ, за съжаление, вас никой не ви пита!

Преди дни казах, че някои претенденти за кметския стол за пореден...

Още в катергорията

Атанас Камбитов: Е, приятели от ГЕРБ, за съжаление, вас никой не ви пита!

Преди дни казах, че някои претенденти за кметския стол...

Богомил Бонев: Мая е директно свързана с двама от засегнатите по “Магнитски”

Дали Манолова не е политическия лидер от “Магнитски? “Не мога...

Витанов обвини ЕК, че си е затваряла очите за злоупотреби на премиери от ЕНП

Същите премиери се обграждаха от олигархични кръгове, които купуваха...