Крум Зарков: Служебният кабинет е доказателство, че десни и леви могат да работят

Служебният кабинет е доказателство, че десни и леви могат да работят заедно, когато са обединени от обща визия. Това заяви в предаването „Панорама“ бившият депутат от БСП Крум Зарков.

По думите му, това, което е необходимо на България, е подчертано лява политика.

Той коментира, че този кратък парламент не е могъл да се заеме с нито един съществен въпрос.

„Един парламент, избран в ситуация на тежка криза, включително политическа, защото тя започна лятото с пълната загуба на легитимация на едно управление, което отказа да си тръгне. Когато си избран в толкова тежка ситуация, имаш по-големи отговорности, посочи Зарков.

Според него в служебното правителство има експерти, готови да поемат отговорност и да работят под белега на почтеността. И техните биографии отговарят на постовете, които заемат.

„Атаката, която е към този служебен кабинет от първия му ден, показва колко болезнено една политическа сила се разделя с властта“, обясни Зарков.

Той заяви, че се радва, че Янаки Стоилов е приел да участва в служебния кабинет – не само заради личността, а и заради ресора, който поема – министър на правосъдието.

„В нашата партия няма дилеми по отношение на прокуратурата от протеста и по време на предизборната кампания. Ние сме поискали оставката на главния прокурор Гешев. Написали сме и какво трябва да се случи, че не само да се смени главният прокурор, а да не се стига до следващите проблеми“, каза още Крум Зарков.

Подобни статии

Още в катергорията