Кънчо Стойчев: Новата власт да даде рамо на малкия и средния бизнес

„Надеждата ни е служебното правителство да обърне лице към малкия и средния бизнес“, каза пред БНР социологът Кънчо Стойчев, председател на Съюз „Произведено в България“. Обществото трябва да застави правителството, което е за няколко месеца, да свърши максималното възможно за българския бизнес, защото БВП в страната се произвежда от предприемачите, добави той.

По думите му позицията на организацията, обединяваща четирите национално представителни работодателски организации, е да бъде поставен приоритет на Плана за възстановяване и устойчивост, други приоритети са еврозоната и Шенген.

„Условията за правене на бизнес в България са най-важното нещо. Нямаме положителни примери за печелене на обществени поръчки. Голям е проблемът с либерализацията на пазара на електроенергия – бизнесът в България плаща много повече от колегите си в Европа. Криминални са нещата в енергетиката. … През последната година имаше неоправдано раздуване на щата на администрацията и увеличаване на заплатите в нея. С това може да започне да се занимава служебното правителство.“

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Стойчев определи разкритията на бизнесмените в комисията по ревизия на управлението като нещо добре известно.

„Пълна проверка трябва да бъде направена и да се осветли какво се заварва. Където има нарушения, трябва да се сезират съответните органи“, посочи той.

Подобни статии

Важна новина за избора на нов управител на БНБ

Мандатът на настоящия управител на БНБ Димитър Радев изтече през 2021...

Още в катергорията

Важна новина за избора на нов управител на БНБ

Мандатът на настоящия управител на БНБ Димитър Радев изтече...

Кирил Петков: Сметките за ток и газ за февруари ще бъдат намалени

Премиерът припомни, че през следващата седмица правителството на РСМ...

Кабинетът ще одобри помощи за битовите потребители на газ

Точният размер ще е процент от поскъпването на синьото...