Любен Дилов-син: Единствените, които предложиха модел за управление, макар и обречен, бяха ГЕРБ

„Цялото това заклеймяване, изчегъртване никъде в този разговор не се каза какво. ОК. Искаме да махнем ГЕРБ от властта. Тази задача беше изпълнена. Беше редно сега да се направи някаква форма на управление. Не се справиха с тази задача и затова отиваме на нови избори“

Не съм вярвал, че в България има организация, която да се покрие с по-голям резил от, примерно, националния отбор по футбол, но ето че 45-ият парламент положи изключителни усилия и мисля, че задмина националната ни гарнитура. Единствените, които предложиха модел за управление, макар и обречен, бяха ГЕРБ. Това заяви пред БНТ депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

Той допълни, че освен най-краткият парламент в историята на България, това ще бъде и единственият, в който депутатите не са си направили обща снимка.

„Един ден само на хартия ще можем да разберем кой е бил в този парламент”, отчете той.

Според него ГЕРБ-СДС са били единствените, които през цялото време са се държали прогнозируемо.

„Единствените, които предложиха модел за управление, макар и обречен, бяха ГЕРБ. След това дори не се направи опит да се направи каквото и да е управление. Хората, изпратени там, се провалиха с основната задача“, смята Дилов-син.

По думите му всяко едно изказване на политическите противници налива сила на ГЕРБ и това поведение е обречено.

„Цялото това заклеймяване, изчегъртване никъде в този разговор не се каза какво. ОК. Искаме да махнем ГЕРБ от властта. Тази задача беше изпълнена. Беше редно сега да се направи някаква форма на управление. Не се справиха с тази задача и затова отиваме на нови избори“, коментира Любен Дилов-син.

Той анализира и скандала с бизнесмена Светослав Илчовски. Според него Комисията по ревизия е помогнала на българите да видят как изглежда политическият елит и как изглежда икономическият елит.

„Не беше добра гледка – обобщи Дилов-син. – Докато икономиката на България е така поставена, че бизнесът в голяма степен зависи от благоразположението на държавата и държавните поръчки, подобни истории ще има постоянно. Въпросът е как ще се съпротивляваме. Ефективният начин е една работеща прокуратура, един работещ съд, а не точно политически. Политиците имат своето място, но те винаги се изкушават да го обърнат в предизборна бухалка, каквото става и в момента“.

Според Дилов-син партията на Слави Трифонов е била най-добрият възможен протестен и наказателен вот. И е имала възможност да повтори феномена на НДСВ.

„Не се случи, защото направиха лоша кампания. Всъщност – никаква кампания. Избраха правилната стратегия да не кажат нищо, за да не сбъркат. Ако бяха на терен, защото ги нямаше на терен, щяха да имат много по-добър резултат“, допълни Дилов-син.

Кадър: БНТ

Подобни статии

Кирил Петков: Хората с майбаси имат проблем с Асен Василев

Бях учуден и разочарован да видя, че за такъв качествен човек...

Още в катергорията

Кирил Петков: Хората с майбаси имат проблем с Асен Василев

Бях учуден и разочарован да видя, че за такъв...

Тошко Йорданов: ДБ и ИБГНИ са на ход, ние сме готови и за избори

Няма смисъл да се подписва никакво политическо споразумение на...