Медик от „Александровска“: Ситуацията при нас е далеч от нормалната

“Болно, тъжно и обидно е по този начин да се представя лечебното заведение след толкова работа”, проплака той

През последните 2-3 седмици обстановката в „Александровска“ е много далече от нормалната, защото всеки ден сме в медийното пространство с тезата, че болницата е пред фалит.

Това заяви пред БНТ проф. Марин Георгиев, началник на клиниката по урология в Александровска болница.

„Ние сме гръбнак на Медицинския университет“, коментира по темата проф. Красимир Янев, ръководител на катедра „Урология“. На практика основните катедри са в Александровска болница, обучаваме над 4000 студенти, коментира проф. Янев.

„Болно, тъжно и обидно е по този начин да се представя болницата след толкова работа, след толкова обучени лекари и специализанти. Ние сме „за“ проверка, но нека тя да бъде извършена по надлежния ред, без медиен шум“, допълни още проф. Георгиев.

Даде още данни, че през последната година основните разходи са били за консумативи и медикаменти, за ремонтни дейности, договори за поддръжка на апаратура и 90% от протоколите са били свързани с организацията и реорганизацията на дейността, свързана с COVID-19.

По думите на проф. Георгиев състоянието на Александровска болница е било тежко преди 7-8 години, когато не е имало с какво да работят, но сега лечебното заведение разполага с последно поколение апаратура.

Подобни статии

Историческата комисия: Цар Самуил е владетел на българско царство

Постигнато е съгласие за Климент Охридски и братята Кирил и Методий,...

Още в катергорията