Министър Бозуков: Парите за земеделския сектор ще бъдат разплатени в срок

Приоритетът ни е секторът да функционира нормално и без сътресения. Това не е реваншизъм, такъв няма да има. Който изпълнява задълженията си, няма причина да се притеснява, категоричен беше Бозуков

Предстоящите плащания за земеделския сектор ще бъдат разплатени без закъснения, спазвайки сроковете. Това увери служебният министър на земеделието, храните и горите Христо Бозуков на среща с второстепенни разпоредители с бюджетни средства към министерството.

„Ще бъдем безкомпромисни. Приоритетът ни е секторът да функционира нормално и без сътресения. Това не е реваншизъм, такъв няма да има. Който изпълнява задълженията си, няма причина да се притеснява“, категоричен беше Бузуков по време на срещата, съобщиха от министерството.

Христо Бозуков поиска отчети за изпълнение на бюджетните рамки на второстепенните разпоредители за 2021 г, както и информация от директорите им за най-належащите оперативни действия и проблеми, пред които са изправени структурите.

Земеделският министър възложи на всяка от тях да представи предложения по Националния план за възстановяване и устойчивост в частта за земеделие.

Целта е да се оптимизира разпределението на средствата в него. Предложенията трябва да са аргументирани и съобразени със Зелената сделка на ЕС, пише в съобщението.

Подобни статии

Цветозар Томов: В деня на изборите ще има опити за саботаж

В деня на изборите ще има опити за саботаж, доколкото виждам...

Още в катергорията