Мъж с биполярно разстройство преби баща си до смърт в София

По предварителни данни смъртта на бащата е вследствие на причинените му травми

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК. Към настоящия момент е известно, че на 26.04.2021 г. в гр. София в жилище на ул. „Президент Линкълн“ в ж.к. „Овча купел“ е бил направен опит за умишлено убийство на Д.И. (на 77 години). На възрастния мъж били причинени травматични увреждания в областта на главата и тялото, вследствие на които той починал след транспортирането му в болнично заведение.

Още същия ден, в условията на неотложност, бил освидетелстван 40-годишният А.И. – синът на пострадалия. Иззети са били вещи и предмети, относими към престъпното деяние.

От приложената по делото съдебнопсихиатрична експертиза е видно, че А.И. страда от психично заболяване – биполярно афективно разстройство, поради което не може да разбира свойството и значението на постъпките си и да ги ръководи. Предвид това обстоятелство изразеното от него писмено съгласие за освидетелстване няма правна стойност и се е наложило одобрение на протокола за извършване на това действие от съда.

По предварителни данни смъртта на Д.И. е вследствие на причинените му травми.

Подобни статии

Инцидент с кола на НСО в София

Автомобил на НСО катастрофира в столицата, съобщават от службата. На 23 септември...

Още в катергорията

Инцидент с кола на НСО в София

Автомобил на НСО катастрофира в столицата, съобщават от службата. На...

ГДБОП задържа данъчен с подкуп

ГДБОП задържа служител на НАП с подкуп от 600...

Застреляха касиер, помолил клиент да сложи маска (СНИМКИ)

Престъплението е извършено в германската провинция Рейнланд Пфалц Клиент застреля...