Нетаняху: Световните медии отразяват в изопачен вид събитията в Ерусалим

По думите му „през дългата история на Ерусалим само под суверенитета на Израел от 1967 г. може да се говори за продължителен, стабилен и безопасен период“, в течение на който израелските власти „работят с цел да се гарантира свобода на вероизповеданието и толерантност за всички“

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обвини днес световните медии, че отразяват в изопачен вид събитията в Източен Ерусалим, където от миналата седмица продължават безредици и сблъсъци между израелски полицаи и палестинци, предаде ТАСС.

„Тези събития (в Ерусалим) се отразяват изопачено и погрешно в световните медии, а това заблуждава“, заяви Нетаняху, цитиран от премиерската канцелария.

„Сега тече противопоставяне в самото сърце на Ерусалим. Тук няма нищо ново, това е борба между нетолерантността и толерантността, между насилието, което е в разрез със закона, и закона и правния ред“, продължи премиерът, предаде БТА.

По думите му „през дългата история на Ерусалим само под суверенитета на Израел от 1967 г. може да се говори за продължителен, стабилен и безопасен период“, в течение на който израелските власти „работят с цел да се гарантира свобода на вероизповеданието и толерантност за всички“. „Тази мисия няма как да се изпълнява, без отвреме навреме да се влиза в конфликт със силите на нетолерантността“, добави Нетаняху.

По данни на палестински медици най-малко 278 палестинци са пострадали тази сутрин при сблъсъци с израелската полиция в Стария град на Ерусалим. Стотици палестинци са ранени вече при сблъсъците с израелски полицаи в Източен Ерусалим, започнали миналата седмица.

Днес Израел чества Деня на Ерусалим, с който се отбелязва годишнина от присъединяването на Източен Ерусалим след Шестдневната война през 1967 г. В града по традиция се организират различни празнични прояви, включително шествие със знамена.

Подобни статии

Служители, отказващи ваксина, ще бъдат изпращани в неплатен отпуск

Служителите, отказващи да се ваксинират срещу COVID-19 в региони, където това...

Още в катергорията

Служители, отказващи ваксина, ще бъдат изпращани в неплатен отпуск

Служителите, отказващи да се ваксинират срещу COVID-19 в региони,...

ЕС готви нов пакет от санкции срещу Беларус

Очаква се министрите на външните работи на ЕС да...