Нинова: Даваме шанс на президента Радев да състави служебен кабинет от честни и почтени хора (ВИДЕО)

На последните парламентарни избори по-голямата част от българските граждани видяха в партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ възможност за промяна. Подадохме няколко пъти ръка, но тя бе отхвърлена, каза Нинова

Ние можехме да вземем мандата и да печелим време, но искам да кажа следното – всеки един ден без правителство, означава удължаване на управлението на Бойко Борисов.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова малко след като нейната партия обяви, че ще върне мандата за съставяне на правителство на 5 май.

„При връщане на мандата – ние ще дадем шанс на президента Румен Радев да състави служебен кабинет, съставен от честни и почтени хора“, подчерта Нинова на пресконференция в централата на БСП.

Нинова припомни, че четири години БСП се бори за промяната на модела на управление на Борисов и ГЕРБ. На последните парламентарни избори по-голямата част от българските граждани видяха в партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ възможност за промяна. Подадохме няколко пъти ръка, но тя бе отхвърлена, каза Нинова.

„Имаме позиция от трите нови партии в парламента, че няма да подкрепят БСП. Трите партии показаха липса на култура за политически диалог. Всеки е срещу всеки, не успяха да избягат от егото си и да се обединим“, каза още Нинова.

Подобни статии

ДНСК спира строителството на „Златен век“

От компанията се заканиха да заведат дело срещу държавата в Страсбург...

Още в катергорията

ДНСК спира строителството на „Златен век“

От компанията се заканиха да заведат дело срещу държавата...

Разрешиха болничните свиждания

От 22 юни се разрешават свижданията при пациенти с болничен...

Стъки взел и от МОН 35 400 лева по научна европрограма, отчели ги като медиен бюджет

ММА-боецът организирал с парите турнир в петзвезден хотел Наред с...