Обвиниха НАТО, че ще удари Беларус и Русия

Все пак Беларус и Русия са готови да отразят агресията

Първият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус генерал-майор Игор Корол заяви, че с висока степен на вероятност по време на демонстрационни полети на стратегическа бомбардировачна авиация на НАТО се разработват варианти за нанасяне на удари по Беларус и Руската федерация. Това са САЩ.

„Тази година са извършени девет такива полета над прилежащата територия“, каза Кинг в интервю за CTV в неделя.

„И с голяма степен на вероятност можем да кажем, че по време на тези демонстрационни полети, до Република Беларус и в Руската федерация „, предаде News.bg.

По думите му всяка седмица Министерството на отбраната регистрира над 30 полета на различни разузнавателни самолети на страните от НАТО и участва целият арсенал на авиацията, от стратегически разузнавателни самолети до тактическо разузнаване и нанасяне на удари по безпилотни летателни апарати, отбелязва ТАСС.

Както отбеляза кралят, ако направим исторически паралели, тогава „знаем за“ случайни „полети в навечерието на Великата отечествена война“. „Като цяло тези полети тестват готовността на нашата система за противовъздушна отбрана да се противопостави, каза кралят. Тъй като всяка агресия започва преди всичко с масовото използване на авиацията. И по този начин тя е насочена към проверка на нашата готовност за отблъскване на агресията. И ние сме готови. “

В средата на април началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус Виктор Гулевич обяви продължаващата дейност на НАТО близо до границите на Беларус и Русия, изразяваща се в разполагането на разузнавателни центрове и подобряването на военната инфраструктура. Все пак Беларус и Русия са готови да отразят агресията.

Подобни статии

Унгария и „Газпром“ подписват нов дългосрочен договор за доставка на природен газ

Унгарският външен министър Петер Сиярто и ръководителят на руския газов гигант...

Още в катергорията

Унгария и „Газпром“ подписват нов дългосрочен договор за доставка на природен газ

Унгарският външен министър Петер Сиярто и ръководителят на руския...

Мощно земетресение разтърси о. Крит

6.5 по Рихтер Силно земетресение разтърси остров Крит в Гърция....

Германия е изправена пред продължителни преговори за кабинет

Социалдемократическата партия в Германия печели парламентарните избори с 25,7...