Обявиха коя е най-добрата ваксина в света

Компанията увеличи с 4,3% – до 19,2 млрд. долара – прогнозата за приходите от продажби на ваксината си за COVID-19 за 2021 г.

Американската компания Moderna бе обявена за най-добрата ваксина срещу COVID-19 в света на видеоконференцията на Световния конгрес по ваксини във Вашингтон 2021 година. Moderna беше отличена и с наградата „Най-добра нова технология/платформа за ваксина“, предаде агенция БГНЕС.

Компанията увеличи с 4,3% – до 19,2 млрд. долара – прогнозата за приходите от продажби на ваксината си за COVID-19 за 2021 г. Това съобщи Ройтерс. През февруари компанията прогнозираше печалба от продажбата на лекарството в размер на $18,4 млрд. Причината за промяната в очакванията, както беше посочено, е увеличеното търсене на ваксината на компанията в редица страни.

Друга американска компания, Pfizer, която произвежда коронавирусна ваксина съвместно с германската BioNTech, прогнозира печалба от продажбата на лекарството си тази година от 26 милиарда долара. Според уебсайта на Конгреса по ваксини, лекарството, разработено от Pfizer и BioNTech, „е получило много висока оценка“. Краткият списък включва още “Спутник V“, както и лекарството, разработено от британско-шведската компания AstraZeneca в сътрудничество с Оксфордския университет.

Подобни статии

Над една трета от новородените във Великобритания са деца на имигранти

Около 90% от ръста на населението в страната се дължи на...

Още в катергорията

В Русия от COVID-19 са починали няколко напълно ваксинирани граждани

Всички те са имали хронични заболявания Дмитрий Лисовец, председател на...

РС Македония прие резолюцията за преговорите с България

В нея се настоява „преговорите да се водят на...