Проф. Минеков: Решението е чудовищно – да спра предприятията, които носят загуба

Служебният министър на културата всяка седмица ще се отчита за дейността си

Ще спра предприятията, които носят загуби. Това каза служебният министър на културата проф. Велислав Минеков в предаването „Събуди се“ по Нова ТВ.

„За съжаление, съм тъжен наследник на Министерството на културата. Определението „мисирки“ към журналистите е отвратително“, заяви Минеков. По думите му БНТ не е партийна кабеларка. Според него в националната телевизия не трябва да се допуска такова прекъсване на програмата, за да се излъчват пресконференции на политически партии.

„В Министерството на културата е имало множество от хора, които са били принудени и оставени да не вършат нищо. Само от сценични изкуства загубите са близо 20 млн. лв. за тази година. При този нещастен бюджет на Министерството това е ужасяваща цифра. Години наред загуби са сервирани пред мен в Министерството на културата. Решението е чудовищно – да спра предприятията, които носят загуба“, обяви проф. Минеков, но отказа да даде повече конкретика.

Winbet – победата е емоция! (18+)

„Да си представим, че става дума за театър, опера, какво да направя, дайте ми съвет. Представете си, че ваш близък е вманиачен и играе хазарт и загубите стават все по-големи, вие какво ще направите? Това някак са законни загуби, законно унищожение. За разлика от всички предишни министри, ще давам всяка седмица пресконференции и ще се отчитам. Ще трябва да е в края на седмицата, за да има нещо, което се е случило. Ще давам отчет какво се върши. В никакъв случай да не прекъсвате предавания и да излъчвате моята пресконференция“, каза още проф. Велислав Минеков.

Кадър: NOVA

Подобни статии

Ген. Атанасов: Борисов се опита да разколебае хората да се ваксинират, къде е прокуратурата?

Ген. Атанасов представи водача на листата на демократите в Кюстендил Николай...

Още в катергорията