Първан Симеонов: ГЕРБ трябва да се окопае за опозиция и да се готви да се върне след 1-2 г.

ГЕРБ не правеше реформи, подкупваше обществото. Дано новите, които идват, да имат смелостта да направят реформи, отчете Симеонов

Добрата диплома не води до това да си добър политик, коментира пред Дарик радио политологът и изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов във връзка с присъствието на младите високообразовани лица в служебния кабинет.

Изчистването на избирателните списъци е нещо хубаво, но не е хубаво да се прави в последния момент, заяви той. Според него част от новите правила са добри, например машинното гласуване и видеонаблюдението. По думите му всичко се прави с „добри намерения, но всички знаем къде води пътят на добрите намерения“.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Тези, които наричаме „мъртви души“ просто не са в България, посочи Симеонов.

Той коментира още, че ГЕРБ трябва да се окопае за опозиция и да се готви да се върне след една-две години. Борисов не може да е вечен, въпреки че би му се искало, добави политологът.

ГЕРБ не правеше реформи, подкупваше обществото. Дано новите, които идват, да имат смелостта да направят реформи, отчете Симеонов.

Според него един от малкото агенти на промяната е Румен Радев, чиито послания са: „аз нося промяната, но имам и план, хора, експертиза“.

Румен Радев беше лидер на протестите миналата година. Това се материализира и на изборите, отбеляза политологът и добави, че големият проблем на Слави Трифонов е ще признае ли БСП.

Жан Виденов има шанс, но трябва да изчакаме, не може нищо да предполагаме, смята Симеонов. По думите му, Виденов е бил честен, но неефективен политик.

Снимка: Дарик радио

Подобни статии

Слави Василев: Борисов научи хората да протестират

“Служебното правителство е подложено на натиск” Напълно е възможна вълна от протести...

Още в катергорията

Слави Василев: Борисов научи хората да протестират

“Служебното правителство е подложено на натиск” Напълно е възможна вълна...

Анна Заркова: Искат си Корупцията обратно

Големите работодатели и синдикати протестират заедно днес – една...