Радосвет Радев: Загубихме румънски туристи от глупава заповед на проф. Ангелов

Шефът на БСК Радосвет Радев разкри как с глупова заповед на бившия министър на здравеопазването Костадин Ангелов сме изгубили румънските туристи, които са основен контингент по Северното Черноморие.

„Както знаете, румънците са също източноправославни и Великден, и Гергьовден за тях са също големи празници, каквито са за нас. На 29 април, когато бе последният работен ден преди Великден, Министерство на здравеопазването прие нова наредба за влизанията и излизанията от и в България. Този режим беше по-либерален от дотогава действащия, но МЗ направи невероятната глупост за „Гинес“ да напише, че наредбата влиза в сила от първи май. И пътуващите, които вече си бяха букнали хотелите, при този държавен идиотизъм си канцелираха почивките. Половината хотели останаха затворени“, разказа Радосвет Радев, цитиран от Дунавмост.

Според него това е обикновена идиотия, некомпетентност, защото „не може да си такъв садистичен вредител“.

Той заяви, че колкото е българската носталгия към неостаналото в границите ѝ крайбрежие на Бяло море, точно такава е носталгията на румънците към Южна Добруджа.

„В крайна сметка това искахме – да бъдем свободни в поведението си, да имаме избор. Узото и на Халкидики, и на Златни пясъци е узо – може да си го пиеш навсякъде. Да не говорим, че в момента работещите в туризма са толкова мотивирани да доставят удоволствено преживяване на клиентите си, че аз не бих се отказал да се възползвам от този бонус“, заяви той в подкрепа на българския туризъм.

Подобни статии

От ДПС се оплакаха, че премиерът ги е заплашил, че ще ги оправи

За заплахата алармира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който припомни по-миналата...

Още в катергорията

От ДПС се оплакаха, че премиерът ги е заплашил, че ще ги оправи

За заплахата алармира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който...

Камионите на ГКПП “Кап. Андреево” вече са 1000. Инспектори напускат, не щат да са хамали

Хаосът на “Капитан Андреево” става все по-голям. Опашката от...