Разкриха нова сексуална афера на Бил Гейтс, заради която напуснал „Майкрософт“

Неуместната връзка били разследвана с помощна на правна кантора, въпреки уверенията на милиардера, че отношенията с инженерката били само филантропски

 

Бил Гейтс е напуснал „Майкрософт“ (Microsoft) заради „неуместна връзка“ със служителка на компанията, твърди в. „Уолстрийт джърнъл“, цитиран от световните агенции. Американският икономически ежедневник се позовава на източници, близки до случая.

Съоснователят и бивш ръководител на американския софтуерен гигант се оттегли окончателно от неговото ръководство през март миналата година. В началото на този месец Бил Гейтс и съпругата му Мелинда изненадващо обявиха, че се развеждат, след 27-годишен брак.

„Уолстрийт джърнъл“ писа, че управителният съвет на „Майкрософт“ е решил Бил Гейтс да се оттегли от мястото си в ръководството, докато се води разследването на негова връзка със служителка на компанията.

Според говорителка на милиардера той е имал романс с жена в началото на този век. Връзката приключила „по приятелски начин“.

Говорител на „Майкрософт“ потвърди пред Франс прес, че компанията е била уведомена в края на 2019 г., че Бил Гейтс се е стремял към интимност със служителка на компанията през 2000 г. Управителният съвет на корпорацията започнал задълбочено разследване с помощта на правна кантора.

Въпросната жена – инженер, работещ за „Майкрософт“ – признала в писмо, че е имала сексуална връзка с Бил Гейтс „в продължение на години“.

Членовете на управителния съвет на компанията поискали още обяснения за контактите на 65-годишния Гейтс с покойния финансист Джефри Епстийн, който бе съден за трафик на непълнолетни момичета.

Милиардерът обяснил, че отношенията им са били във връзка с филантропски въпроси, но въпреки това изразил съжаление за тях. Той се оттеглил от управителния съвет на „Майкрософт“ още преди края на разследването.

Бил Гейтс, който основава софтуерния гигант през 1975 г. заедно с Пол Алън, се оттегли през 2000 г. като общ ръководител на компанията, за да се посвети повече на благотворителната фондация, която учреди със съпругата си Мелинда.

През 2008 г. той напусна всички изпълнителни постове в Майкрософт, които все още заемаше, и остана само член на управителния съвет.

Източник: epicenter.bg

Подобни статии

Турция ще блокира приемането на Швеция и Финландия в НАТО

Реджеп Ердоган потвърди позицията си за Швеция и Финландия и заплаши...

Още в катергорията

Турция ще блокира приемането на Швеция и Финландия в НАТО

Реджеп Ердоган потвърди позицията си за Швеция и Финландия...

Русия потвърди извеждането на украински бойци от „Азовстал“ в Мариупол

В Лвовска област са унищожени партиди оръжие и военна...

Цените на горивата в САЩ хвърчат нагоре, рейтингът на Байдън пада

Цените на горивата в САЩ удрат нови рекорди, след...