Служебният министър на културата намекна за големи финансови нарушения

Проверки в министерството на културата. Служебният министър Велислав Минеков представи приоритетите си и намекна, че е възможно да излязат големи финансови нарушения, предаде Нова телевизия.

„Трябва да проверим състоянието на бюджета, трябва да проверим извършеното дотук, трябва да знаем с какво разполагаме и продължаваме със серия добри намерения“, съобщи той.

„Основното е четирите инициативи групи, които създадох, за промени в тези закони, които са критикувани отдавна. Естествено, при липсата на парламент това няма да бъде реализирано, но аз се надявам, че всичко ще бъде така подготвено, че в деня, в който имаме Народно събрание, тези проекти за промените в законите да бъдат възприети незабавно от депутатите и да се извърши необходимото гласуване“, обясни той.

Минеков уточни, че говори за Закона за културното наследство и добави, че ще обърне внимание и на движимото, и на недвижимото, което ще бъде охранявано от специална група, а също така и на Закона за филмовата индустрия и Закона за закрила и развитие. По думите му новото сформирование ще бъде на подчинение на МК и МВР едновременно.

Тази група ще наподобява френската служба за защита на културни ценности и на подобна служба на карабинерите в Италия.

Подобни статии

Хаджигенов вижда 95% припокриване в концепциите за правосъдна реформа

"Изправи се. БГ! Ние идваме!" и "Има такъв народ" разговаряха за...

Още в катергорията

Румен Радев: В Северна Македония съществува език на омразата към България

"България е най-силният привърженик на разширяването на ЕС, но...

Прокуратурата се провали по делото за трагедията край Своге

Софийската градска прокуратура е прекратила разследването срещу бившите шефове...