Стана ясно каква е причината за внезапната смърт на Ваня Костова

Певицата Ваня Костова, която всички помним от легендарните ѝ години с група „Тоника“ почина навръх Гергьовден на 64 години

Смъртта на изпълнителката дойде неочаквано, тъй като стана ясно, че тя и единственият ѝ син Боян са приели поканата да участват в телевизионно предаване на 12 май, а освен това с нетърпение се е готвила за концерт в Бургас през август, посветен на 74-годишнината на композитора Стефан Диомов.

Инфаркт е най-вероятната причина за внезапната смърт на певицата, пише woman.bg. Нейни близки обаче разкриват, че в началото на април тя се разболяла от COVID-19, и допускат, че проблемът със сърцето може да е постковид синдром. На рождения си ден на 18 април тя вече изглеждала напълно възстановена.

Преди години Ваня Костова обяви, че е преборила рака. Тогава ставаше дума за тумор в гърдата, който бил хванат навреме още през 2015 година, разказа легендарната изпълнителка. Тогава тя обяви, че ракът е напълно лечим, ако е хванат навреме. Заради две дискови хернии и проблеми с гръбнака изкарала седмица в болница в разгара на пандемията, а после продължила на домашно лечение. Така и не се подложила на операция, не била и ваксинирана срещу коронавирус.

Припомняме, че по време на участието си в предаването “ВИП Брадър” Ваня Костова направи хипертонична криза заради високо кръвно налягане и се наложи да бъде изведена от шоуто.

Подобни статии

Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев

Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев. Това обяви в ефира на „Здравей,...

Още в катергорията

Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев

Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев. Това обяви в ефира...