Стефан Бурджев, БСП: Вървим обединени и със силна програма

“Водачите на листи бяха наредени спрямо номинациите от регионите и профилите, които трябва да имат водачите в парламентарната група.

“Разширяваме левия фронт от коалиционни партньори. Желанието ни е чрез него да поведем българските граждани и да реализираме нашите политики за по-добро бъдеще. Обедини ни желанието за промяна, защото обществото има нужда от социална справедлуден процес, но се намери баланс.” Това заяви пред БНТ секретарят на Изпълнителното бюро на НС на БСП Стефан Бурджев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Даваме сигнал, че вървим обединено и с ясни и категорични послания.”, подчерта социалистът.

Той акцентира на силната програма на БСП: преизчисляване на всички пенсии, болниците да не са търговски дружества, един учебник по всички предмети, закриване на Специализирания съд и прокуратура.

Относно новите членове на Изпълнителното бюро Бурджев изтъкна, че те са подбрани на регионален принцип, като той дублира шестте региона на планиране в страната.

Попитан за множеството желания за водачи на листи, Стефан Бурджев коментира, че трябва да се играе отборно. Той допълни, че не винаги шумът е равен на желанието. Секретарят на ИБ на БСП посочи, че ако бъде избран в листите е преценил да работи преференциално и така да подпомогне листата и общия резултат, без да има претенции за водаческо място: “Най-лесно е да сме обидени. Местата за водачи са само 31, а желанията са в пъти повече. Важното е да работим за общия план, а не за личните си желания.”

Стефан Бурджев подчерта, че в много области е намерен баланс и даде пример с Перник: “За листата в Перник бе проведена среща между досегашния водач, председателя на партията, Изпълнителното бюро и ръководството на БСП-Перник. След първоначалното нежелание Стоян Мирчев да бъде водач там, след 1 месец кампания той е приеман нормално от по-голямата част от хората.

Там балансът бе намерен за това, че грешката, която допуснахме е втора позиция да бъде гражданска квота, а не човек предложен от местната организация. Сега ще коригираме тази грешка”, бе категоричен Бурджев.

Подобни статии

Бебе с COVID-19 е прието в болницата в Шумен

За последните 24 часа диагностицирани с коронавирус са 148 жители на...

Още в катергорията

Бебе с COVID-19 е прието в болницата в Шумен

За последните 24 часа диагностицирани с коронавирус са 148...

Андрей Райчев: При „Възраждане“ съвсем ясно се вижда фашисткият елемент

"Сега ни предстои най-важният контракт - бъдещето не може...

Потресът „Казвам се Атанас Атанасов – министър на културата“

Черни мисли напъплят всеки дори и най-неизкушен от културата...