Тръмп подновява масовите митинги през юни

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп планира да възобнови масовите събития през юни тази година. Това съобщи в четвъртък New York Post.

Според източниците на изданието в момента членовете на централата на Тръмп избират места за два митинга през юни. Очаква се третото събитие да се проведе по-близо до 4 юли – Деня на независимостта на САЩ, основният национален празник на страната.

В края на април CNN, позовавайки се на източници от помощниците на бившия американски лидер, заяви, че Тръмп може да възобнови митингите през май в подкрепа на политиците от Републиканската партия.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

През март бившият президент заяви, че възнамерява след междинните избори в страната, които ще се проведат през 2022 г., да вземе окончателно решение относно възможността да се кандидатира отново за държавен глава. През април той отбеляза, че сериозно обмисля тази възможност.

По-рано Тръмп изрази увереност, че републиканците имат шанс да си върнат контрола върху двете камари на Конгреса на САЩ на изборите през 2022 г. На 28 февруари бившият лидер по време на реч на конференция на американските консервативни кръгове в Орландо, Флорида, призна, че отново може да участва в борбата за президентския пост.

Източник Агенция „Фокус“

Подобни статии

Още в катергорията

Меркел: ЕС трябва да търси пряк контакт с Москва и Путин!

Европейският съюз има нужда от собствени формати за преговори...

ЕС наложи икономически санкции на Беларус

Европейският съюз наложи икономически санкции на Беларус заради "увеличаването на сериозните...