Божанков: Помня когато Слави и Бойко бяха приятели, Дончева на банкет на „Мултигруп“, а Манолова „шанс“ за Орешарски

Слон в стаята. 4 тежки проблема в “Има такъв народ” се превръщат в драма за цяла България. Това заяви Явор Божанков от БСП и уточнява:

1.„Няма да работим с партиите на статуквото“. ИТН са тежко статукво. Роден съм през 1990-а, но помня как Трифонов застана зад Кунева, после ходеше на кино с Бойко, но се скараха. За имоти ли, за министри ли – все тая. Бяха приятели. Последното беззъбо интервю Слави – Бойко беше съвсем скоро.

2. Партиите, с които казват, че ще работят са ИМВ и ДБ. Пак се връщам в детството ми. Докато откривах CS-a в компютърните зали, а навън мутрите трепеха когото си искат, Татяна Дончева беше на банкет на “Мултигруп”, а Мая Манолова беше „шанс за“ Пеевски и Орешарски. После Бойко я направи омбудсман и накрая това “лице на протеста”цъфна в офиса на Божков. Говорете ми за статукво.

3. Че с ДПС не работят – отдавна е под въпрос. Но не това е страшно. За 1 месец в 45-я парламент ИТН показаха, че просто не знаят какво да правят. Не с кого да работят.

4. С. Трифонов няма да става депутат. Слонът в стаята е фактът, че него го няма. А него го няма, не защото ще носи отговорност от друга институция. Кога смятат да ви кажат истината и докога ще правят всички ни на балъци – това е слонът, който се е настанил в средата на стаята. Въпрос на време е някой да го види.

Подобни статии

Бориславова: Спецправосъдието ще се закрие максимално бързо

КПКОНПИ нe може да се превърне в алтернативна прокуратура, добави тя Спецправосъдието...

Още в катергорията

Бориславова: Спецправосъдието ще се закрие максимално бързо

КПКОНПИ нe може да се превърне в алтернативна прокуратура,...

Калоян Паргов: Ужасът на политиката е да бъдеш в управлението

Местните избори са фундамента на управлението. В София вече...

Велизар Енчев: „Приятелски огън“ на Държавния департамент към България

С не особено изискан дипломатически език Нед Прайс ни...