Бойко Рашков: Нямам 19 апартамента

Част от имотите ми са гаражи, мазета и други помещения, обясни вътрешният министър

Всички имоти са придобити законно. Така Бойко Рашков отговори в предаването на Сашо Диков по „Евроком“ на ГЕРБ, които вчера попитаха откъде държавен служител има средства за 19 имота, посочени от него в декларацията му пред КПКОНПИ.

Министър Рашков допълни, че няма никакви притеснения и заяви, че всичко е придобито заедно със съпругата му: „Аз въобще не се притеснявам от това, което имам, по една проста причина – защото не е неудобно да имаш. Неудобно е да придобиеш нещо чрез кражба, чрез престъпление, чрез пари в нощното шкафче“, посочи Рашков.

Един от апартаментите бил наследство, а друг имот е придобит при публична продан, като част от парите са от жена му, която е нотариус: „Аз все пак съм работил 44 години, съпругата ми също е работила толкова. Можем ли да ползваме кредити? Можем, ползвали сме. Така че в това отношение няма да открият заек“, коментира още Рашков.

Той уточни, че в декларацията му са посочени 19 позиции, а не апартамента. 11 от тях били гаражи, мазета и други необитаеми помещения.

 

Подобни статии

9874 са новите случаи на COVID-19 за последните 24 часа

Това прави 22,5% положителни проби 9874 са новите случаи на COVID-19 за...

Още в катергорията

9874 са новите случаи на COVID-19 за последните 24 часа

Това прави 22,5% положителни проби 9874 са новите случаи на...

Пяна, бате. Отново пяна покрива хоризонта небесен

Или по-накратко. Видимо е, че трябват промени. Ама откъде...