Борисов отново предрича нов Народен съд за ГЕРБ. Щели да се манипулират изборите

Той обвини ДБ, че пратили най-добрите си IT-специалисти „да пипат машините“. Радев пък репетирал за президентските избори

„Ние се справихме най-добре и с финансовата криза, и с бежанската криза, и с пандемичната криза. Сега ни остава да се справим и с кризата на Радев“. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие на ГЕРБ в Плевен.

По думите му, целта на управляващите е на тези избори да се направи репетиция за президентските избори с манипулация на машините.

„Защото тогава те ще са овладели чрез „Информационно обслужване“ кодовете на всичките 11 хиляди машини. Най-добрите Ай Ти специалисти на „Да, България“ са пратени там да пипат машините. И от вчера никой не отговаря дали е така. Ако те ни откажат да се броят квитанциите, които се събират след като се гласува с машината, и то със съдържание, за да можем да ги хванем как са ни излъгали, значи конспирацията е много голяма“, категоричен бе Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ припомни, че не само експертите и машините са от Венецуаела, но и президентът Радев беше единственият, който защити президента Мадуро, който беше осъден от демократичния свят заради жертвите и бежанците от Венецуела.

„Целта им е да ни ударят морално, че не сме първи, и вече на вторите избори за Радев всеки трети глас ще отива за него. Единственият пример за Радев е президентът Мадуро и Венецуела. Това е примерът му за подражание“, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ прочете становище на Софийски градски съд срещу недопустимото вмешателство в работата на съда от страна на служебния министър на икономиката Кирил Петков.

„Разбиране за съдебната система по Радевски е съдиите да пращат решенията предварително, той да ги одобрява и да съдят така, както 44-та година Народният съд е съдил опонентите. Това не го казвам аз, казва го Софийски градски съд. „Недопустимо е служебният министър Кирил Петков да коментира и оценява постановен съдебен акт“, при помни Бойко Борисов.

По думите му, тези хора от служебното правителство със закони не работят. „Същият министър, който скача на съда и съдът му удари шамар, прати да източат язовирите, за да отиде да се снима и да си направи видео. Само че структурите ни са яки, усетиха се какво искат да ни направят и ги спряха. Сега тръгнаха да се занимават с КЕВР“, посочи председателят на ГЕРБ.

Според Борисов финансовият министър Асен Василев за 1 месец каза 3-4 пъти коренно противоположни неща. „Когато Румен Радев си е в България, той говори, че бюджетът е продънен и буферите са изчезнали. Когато Радев отиде в Брюксел, Асен Василев откри 1,5 милиарда лева за допълнителни разговори. Къде ги откри тези пари харвардският възпитаник? Да ме прощават в Харвард!“, каза Борисов.

Той подчерта, че „за ужас на Радев“, Василев каза още, че дефицитът ни е третият най-нисък в Европейския съюз. „А те ни обвинявахме, че сме опоскали хазната. 3 милиона ваксини доставихме от най-добрите в света за българите. И те в момента убиха най-важното за хората – ваксинационния план. Когато дойде новият щам, ще ни събори. Те спряха да доставят ваксини. Хората ще се върнат през септември от почивки и ще стане страшно, но тогава ще бъде късно“, предупреди Борисов.

Той продължи с възмущението си, че заради публични публикации са започнали данъчна проверка на Влади Горанов, а в същото време казват, че няма да започнат проверка на Бойко Рашков по медийни публикации. „Така ли го разбират върховенството на закона?“, попита Бойко Борисов. Той бе категоричен, че с професор Григор Горчев начело, ГЕРБ ще има големи успехи в Плевен и припомни на присъстващите в залата, че завършването на автомагистрала „Хемус“ е един от основните приоритети за партията.

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев подчерта пред членовете и симпатизантите на ГЕРБ, че да мразиш, е технология на слабия.

„Този, който мрази, сам по себе си е безсмислен. Трябва да говорим с факти, а не със заклинания. Като се опитват да ни убедят, че последните 10 години са години на хаос и разсипия, помните ли преди това колко депа за отпадъци имаше? 2-3. Имаше само 2-3 пречиствателни станции. Нямаше магистрала дори до морето, а сега има няколко. БВП се удвои. 60-70% от училищните сгради са ремонтирани и това трябва да продължи“, заяви Дончев.

По думите му, в следващите 5 години трябва да изградим автомагистрала „Хемус“, скоростният път „Видин-Ботевград“, тунел под Шипка, магистрала „Русе-Търново“, както и много железопътни линии.

„От производител на компоненти за автомобили трябва да се превърнем в производител на автомобили. Опонентите ни водят разговори само кой ще изчегъртат. Вас ли ще изчегъртат или може би професурата на професор Горчев?“, попита Дончев. Той бе категоричен, че най-важното не е изборната победа, а да съхраним себе си.

Мисля, че вече сме истинска партия, заключи Бойко Борисов.

 

Подобни статии

Съдът пусна листата на „Демократична България“ за Стара Загора

След като листата на "Демократична България" в Стара Загора не беше...

Още в катергорията