Ваксинацията в столичните паркове продължава

И тази събота и неделя в София ще работят зелени коридори за ваксиниране в столичните паркове, съобщава БНР.

Желаещите да се имунизират могат да го направят в изнесените пунктове за ваксинация на столичната РЗИ от 9 до 16 ч. на входа на Южния парк откъм бул. „Гоце Делчев“, при входа на Борисовата градина откъм Орлов мост, на паркинга на хранителния магазин на бул. „Възкресение“ в квартал „Красна поляна“. От днес мобилен пункт за ваксинация е разкрит и в Северния парк при входа откъм ул. „Бели Дунав“, а гражданите могат да избират каква ваксина да им бъде поставена.

„На открито, в приятна среда да популяризираме ваксинацията като процес, за да може да повече хора да си припомнят, че сега е времето за ваксинация, докато заболеваемостта е по-ниска“, каза зам.-кметът по здравеопазване Дончо Барбалов.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Изнесени пунктове ще има в градовете Плевен, Стара Загора, Варна, Бургас, Пазарджик, Велинград и Велико Търново.

График за работата на ваксинационните центрове на открито:

Плевен: На 05.06 (събота) и 06.06 (неделя) на пл. „Възраждане“ пред Мавзолея, ще бъде изнесен мобилен кабинет за имунизация с първа игла с ваксина срещу COVID-19.

Кабинетът ще работи от 10.00 до 16.00 ч. с всички разрешени за употреба в страната ваксини срещу COVID-19.

Стара Загора: На 06.06 (неделя) на входа на парк „Артилерийски“ ще работи изнесен мобилен кабинет за имунизация срещу COVID-19. Работното време на изнесения пункт ще бъде от 9.00 до 14.00 часа.
Варна: През почивните дни ще бъде открит изнесен ваксинационен пункт на входа на Морската градина. Работно време от 11.00 до 18.00 ч. През седмицата ваксинационни пунктове ще работят в двата МОЛ-а в града.

Бургас: Изнесени ваксинационни пунктове ще бъдат открити на трите входа на Морската градина и при замъка в село Равадиново.

Пазарджик:През почивните дни от 10.00 до 15.00 ч. желаещите да се ваксинират ще могат да го направят пред сградите на община Пазарджик и община Велинград.

Велико Търново: На 5 юни (събота) ще работят зелени коридори за ваксинация: здравен кабинет в СУ „Емилиян Станев“ и в клуба на пенсионера и инвалида в СУ „Вела Благоева“, с работно време от 10,00 до 14,00 ч.

Габрово: Мобилен екип за ваксинация срещу COVID-19 ще посещава по график габровските села през цялата седмица.

Подобни статии

216 са новозаразените с COVID-19

216 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас за изминалите 24...

Още в катергорията

216 са новозаразените с COVID-19

216 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас за...

200 новозаразени с COVID-19

Излекуваните са 111 200 са новите случаи на коронавирус у...

Кои са симптомите на Делта варианта?

Делта вариантът съвсем скоро ще измести доминиращия в Европа...