Васил Божков атакува в съда черния списък на правителството

Партията на Васил Божков „Българско лято“ е атакувала пред Върховния административен съд решението на правителството от миналия петък да състави черен списък  на лица и фирми, които попадат в обхвата на мерките, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи на министерството на финансите на САЩ

„Днес „Българско лято“ внесе жалба във ВАС. Основанието е съставянето на „черни списъци“ от служебното правителство под диктовката на чужда държава. Решението на Министерски съвет е без прецедент в демократичната история на страната ни. Служебният кабинет е бързал толкова да изпълни волята на чужди „началници“ (както ги наричаше Борисов), че е престъпил цял куп от основни права на българските граждани, установени с Конституцията, Европейската конвенция за правата на човека, Хартата на основните права на ЕС и множество български закони“, обяви Божков във Фейсбук.

„Българско лято“ попада под ударите на американските санкциите заради Божков. Партията е в списъка на САЩ с фирмите около Божков, Делян Пеевски и третия санкциониран за корупция – Илко Желязков, зам.-председател на бюрото за контрол на СРС.

Според деловодните регистри във ВАС на 7 юни наистина е постъпила жалба от партията на Божков срещу решението на кабинета от 4 юни. Тя е регистрирана и е насочена към началника на кабинета на председателя на съда.

 

 

Подобни статии

Кои са жените зад дуото Петков-Василев

Друг човек от бизнеса - Даниел Лорер - също ще е...

Още в катергорията

Кои са жените зад дуото Петков-Василев

Друг човек от бизнеса - Даниел Лорер - също...

Янаки Стоилов: Партиите на промяната закрепват статуквото

По думите му Петков и Василев са сред министрите,...

Трифонов: Лъжа е, че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство

“Още като стартирахме политическия проект “Има такъв народ”, аз...