Драгомир Стойнев: Ще имаме по-добър резултат от очаквания, защото хората виждат, че в БСП консолидацията е възможна

Ще имаме по-добър резултат от очаквания, защото хората виждат, че в БСП консолидацията е възможна. Това каза водачът на листата на „БСП за България“ в 13-ти МИР Пазарджик Драгомир Стойнев в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

„Една от основните причини за загубата на последните избори бе това роене в лявото пространство с център БСП. През годините доста сериозни политици от левицата създадоха свои политически сили и късаха живо месо от партията. Сега, когато търсим добър резултат, е необходимо да има консолидация. Тази стъпка е правилна. За съжаление тя не може да се случи за един ден, за едни избори, не може и за една година, трябва търпение. Трябва разум. Считам, че вървим в правилната посока. Необходимо е наистина да има консолидация в лявото“, каза Драгомир Стойнев.

Според него в политиката 1 + 1 не прави 2. „За нас е важно да излъчим стабилност, увереност, да има една широка лява коалиция, която да вдъхва доверие на хората. Разбира се, да се предложат и тези политики, които са необходими за българските граждани, за да се гарантира спокойствие и стабилност. Най-вече за нас е изключително важно не само да се грижим за социално слабите, а най-вече младите да останат тук в страната и да си сбъдват мечтите. Страната е изправена пред множество проблеми. Силен знак е, че се търси консолидация и единство. Считам, че това е правилният път. Ще имаме по-добър резултат от очаквания, защото хората виждат, че в БСП консолидацията е възможна“, подчерта Драгомир Стойнев.

Той заяви, че вярва, че БСП може да се премести от третото на второто място, а защо не и на първо. „Една партия като „Има такъв народ“ много ми е интересно защо хората гласуват за нея. Каква е тяхната политика в сферата на енергетиката, в сферата на вътрешните и външните работи. Това е просто за мен един балон с очаквания“, коментира още Драгомир Стойнев. Той попита какво ще се случи, когато този балон с очаквания, се спука.

Подобни статии

Ген. Атанасов: Борисов се опита да разколебае хората да се ваксинират, къде е прокуратурата?

Ген. Атанасов представи водача на листата на демократите в Кюстендил Николай...

Още в катергорията

Бойко Рашкков: Шеф на МВР при Борисов бил на заплата при наркобос

Собственик на фирма от магистралите изнася милиони в Дубай Собственик...

Вече е видно, че Професорът не разбира от политика

Професорът Герджиков, мераклия за президент, откакто го калесаха ГЕРБопитеците,...