ИТН към Борисов за дебата: „С терористи не преговаряме“

„Демократична България“ се съмнява в намеренията на лидера на ГЕРБ за реална лидерска дискусия
„Американците с терористи не преговарят. Ние също“. Така Тошко Йорданов, зам.-председател на партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, отговори на въпрос „Сега“ дали биха участвали в предизборен дебат с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В понеделник вечер той „хвърли ръкавицата“ към опонентите си и след като дълго време избягваше директен словесен сблъсък с тях, предложи организирането на диспут с водачите на водещите политически формации. Ревизията на позицията му идва по-малко от две седмици преди предсрочните избори на 11 юли, за които социолозите прогнозират победа на партията на Трифонов, а ГЕРБ да остане втора сила.

Бившият премиер заяви в понеделник вечер на предизборна сбирка, че „опонентите на ГЕРБ искат да пораснат, но не с добри идеи, а със злоба, реваншизъм и компромати“. “И това ще им изяде главата, защото българинът не обича злите хора“, смята Борисов.

За разлика от ИТН от „Демократична България“ са готови на предизборен дебат с Борисов. „От дебат не бягаме, но трябва да видим как ще бъде организиран, за да не стане говорилня“, коментира пред „Сега“ Христо Иванов, съпредседател на дясното обединение. В същото време той се усъмни в намерението на Борисов и че няма да го ревизира. „Имаме какво да споделим, но предвид факта, че поканихме Томислав Дончев на открита дискусия за електронното управление, а той вече 10-ина дни се крие, едва ли и ще се случи и лидерски дебат“, допълни Иванов.

Подобни статии

Кирил Петков патетично след решението на КС: Няма да спра да работя за Родината!

Аз, Кирил Петков, приемам решението на Конституционния съд.  Заставам с високо...

Още в катергорията

Кирил Петков патетично след решението на КС: Няма да спра да работя за Родината!

Аз, Кирил Петков, приемам решението на Конституционния съд.  Заставам...