Кипър ще насърчава културния и селския туризъм

Новата инициатива дава възможност на посетителите да почувстват „автентичния Кипър”

Местни и чуждестранни гости в Кипър ще могат да се включат в 570 безплатни работилнички за занаяти и традиционни храни и напитки, които започват от днес и ще се провеждат през всеки уикенд до края на годината.

Новата инициатива дава възможност на посетителите да почувстват „автентичния Кипър”, като по този начин се насърчава и популяризира културният и селският туризъм, обясниха от туристическото министерство, което организира и субсидира експерименталната програма.
Безплатните занаятчийски и гастрономични семинари се провеждат в различни села на острова, известни от векове със своите производствени дейности и изделия.
Гостите могат да се включат в работилници по традиционните кипърска бродерия, керамика, грънчарство, плетене на кошници, изработка на сребърни изделия, дърворезба и други.
Любителите гастрономи могат да участват в приготвянето на вино, сирене, кипърски хлебни и сладкарски изделия, както и други характерни за острова храни и напитки.
Дейностите във всички работилнички ще предложат на посетителите „уникални и автентични кипърски изживявания”, уверяват от туристическото министерство.
Заедно със семинарите в районите, където те се провеждат, ще бъдат организирани и безплатни обиколки с екскурзовод.

Подобни статии

Александър Вучич ще преговаря лично с Путин за руския газ

Преди това президентът съобщи, че Сърбия започва преговори с "Газпром" за...

Още в катергорията

Александър Вучич ще преговаря лично с Путин за руския газ

Преди това президентът съобщи, че Сърбия започва преговори с...

Украинският парламент забрани символите „Z“ и „V“

Зеленски наложи вето на предишна версия на законопроекта и...