Кутев: Директорът на Фонд „Земеделие“ не е осъждан, ГЕРБ искат да го накалят

Директорът на Фонд „Земеделие“ не е осъждан, a обвиненията на ГЕРБ са политическа форма на зловредие. Това заяви на брифинг говорителят на служебното правителство Антон Кутев. Според него възропталите Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ много добре знаят какви са били съдебните саги на настоящия шеф на ДФЗ Борис Михайлов, предава 

„Доколкото видях записа, Тома Биков с мълчаливото съдействие на Томислав Дончев са задали един куп въпроси, на които те очевидно имат отговор. Въпросите касаят шефа на Фонд „Земеделие“ и това дали срещу него са водени дела, дали е бил следствен и т.н. Те много добре знаят от това, което казват, каква е истината. Да, срещу него са водени дела, те знаят и кога са водени – през 2008 г.,“ уточни Кутев.

Говорителят на служебното правителство представи пред медиите документ от СГС, според който наказателното производство срещу Михайлов е прекратено. Той подчерта, че Борис Михайлов не е осъждан и потвърди това с документ от Софийски градски съд, в който е записано, че наказателното производство спрямо настоящия директор на ДФЗ се прекратява.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

„През 2013 г. г-н Михайлов завежда дела срещу прокуратурата по този казус. Делото продължава година-година и половина и на 26.11. 2014 г. на втора инстанция Софийският апелативен съд издава решение, с което съдът решава, че осъжда Прокуратурата да плати една доста сериозна неустойка на г-н Михайлов за това, което му е било причинено преди това. Става дума за десетки хиляди левове. Тази сума е голяма за такъв вид изпълнение, защото наистина са настъпили вреди“, подчерта говорителят на служебния кабинет.

Антон Кутев показа и изпълнителен лист от 19 август 2015 г., който осъжда ПРБ да изплати 45 000 лв. на Борис Михайлов.

„Последното нещо, което стои при мен като документ, е от Софийския районен съд, който е от дата сегашна, в който пише, че г-н Михайлов не е осъждан. Свидетелство за съдимост. Всички тези неща колегите от ГЕРБ ги знаят. Те много добре знаят, че са водени дела, които са завършили с оправдателна присъда. Те много добре знаят, че след това г-н Михайлов е осъдил прокуратурата и е получил неустойки“, защити Михайлов той.

Кутев подчерта, че обвиненията, които ГЕРБ хвърлят, са политическа форма на зловредие.

„Те просто се опитват, нямайки други инструменти, да накалят когото могат. Хубавото в случая е, че не са избрали верния човек. Пожелавам им следващия път да са по-старателни в опитите си. Това не е пит да бъдат полезни“, подчерта говорителят на служебното правителство.

Подобни статии

Голяма част от София остава без топла вода

Заради цялостно спиране на ТЕЦ "София - Изток" от 0 часа...

Още в катергорията

Голяма част от София остава без топла вода

Заради цялостно спиране на ТЕЦ "София - Изток" от...

Новозаразените с коронавирус са 94

9 са излекуваните 94 са новите случаи на коронавирус у...

Надежда Нейнски „откри топлата вода“: Хората искат промяна!

Хората започват да си мислят, че няма дясно, няма...