Наказаха австрийски национал за расизъм, обидил македонските фенове с „Мога да купя цяла Македония“

УЕФА дисквалифицира нападателят на националния отбор на Австрия по футбол Марко Арнаутович за един мач от Евро 2020 заради расистко изказване, предава ТАСС, като се позовава на съобщение от пресслужбата на европейската футболна централа. Той ще пропусне мача с Нидерландия, който ще се състои на 17 юни в Амстердам

УЕФА дисквалифицира нападателят на националния отбор на Австрия по футбол Марко Арнаутович за един мач от Евро 2020 заради расистко изказване, предава ТАСС, като се позовава на съобщение от пресслужбата на европейската футболна централа. Той ще пропусне мача с Нидерландия, който ще се състои на 17 юни в Амстердам.

На 13 юни в края на мача срещу Северна Македония Арнаутович, след като отбеляза гол, побегна към трибуната на северномакедонските запалянковци и викна: „Мога да купя цяла Македония“. Освен това той обиди македонски футболист от албански произход, като го нарече „шиптър“.

По-късно футболистът се извини на своята страница в Instagram. Той написа, че не е расист, а думите му са плод на емоциите от мача.

Източник: Агенция „Фокус“

Подобни статии

Сноубордистка топи ледове с публикациите си в Instagram (СНИМКИ)

Холи Баркър се оказа истинска находка преди началото на Олимпиадата До началото...

Още в катергорията