Николай Малинов: Американското правителство не може да каже дали някой е корумпиран

„Спойката в нашата организация е Жан Виденов. За мен той е синоним на морала в българската политика… Той си замина от властта не заради зърнената криза, която е измислена, не е заради валутната криза, която е създадена изкуствено, това е нежеланието на Жан Виденов като силен държавник. На американците силен държавник не им трябва. Жан Виденов беше свален, защото не даде въздушен коридор за бомбардирането на Сърбия“.

Това коментира пред БНР Николай Малинов, председател на партия „Възраждане на отечеството“, която ще се яви на изборите в коалицията „Ляв съюз за чиста и свята република“. Той е и председател на национално движение „Русофили“.

„Събра ни лозунгът за чиста и свята република. Лозунгите ни ще бъдат справедливост, родолюбие и България – зона на мира… Разбираме от управление на обществено-политически процеси, не сме изневерили на народа си… Имаме голям потенциал в левия сектор, в патриотичния сектор с морала и с доверието на хората, които сме се събрали“.

Той коментира санкциите, които Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерството на финансите на САЩ наложи на три български лица за значителната им роля в корупцията в България, както и техните мрежи, обхващащи 64 организации:

„Американското правителство не може да каже някой дали е корумпиран, лъжец, лош човек. Поведението на американците е грубо вмешателство в българските дела. Тези неща се доказват единствено от съда… Еднополюсният свят е приключил. Кои са те, че ще правораздават тук вместо българския съд“.

Подобни статии

Атанас Камбитов: Е, приятели от ГЕРБ, за съжаление, вас никой не ви пита!

Преди дни казах, че някои претенденти за кметския стол за пореден...

Още в катергорията

Атанас Камбитов: Е, приятели от ГЕРБ, за съжаление, вас никой не ви пита!

Преди дни казах, че някои претенденти за кметския стол...

Богомил Бонев: Мая е директно свързана с двама от засегнатите по “Магнитски”

Дали Манолова не е политическия лидер от “Магнитски? “Не мога...

Витанов обвини ЕК, че си е затваряла очите за злоупотреби на премиери от ЕНП

Същите премиери се обграждаха от олигархични кръгове, които купуваха...