Освободен е шефът на Главна дирекция „Национална полиция“

От МВР не отрекоха информацията, но отказаха да уточнят кой ще оглави дирекцията

Поредна кадрова рокада в МВР. Главен комисар Николай Хаджиев е освободен от поста директор на Главна дирекция „Национална полиция“, предаде БНТ, като се позова на свои източници.

От МВР не отрекоха информацията, но отказаха да уточнят за „По света и у нас“ кой ще оглави дирекцията. Не са ясни и мотивите за освобождаването на Хаджиев.

Той беше назначен на този пост на 24 юли 2020 година, след като предишният директор Христо Терзийски стана министър на вътрешните работи.

Николай Хаджиев започва работа като разследващ полицай в отдел „Пътна полиция“ на СДВР. От 2009 г. е разузнавач към сектор „Наркотици“ на СДВР. Между 2010 и 2013 г. е началник на група в същия сектор.

През 2013 г. оглавява сектор „Наркотици“.Остава на тази позиция до 2015 г., когато е назначен за началник на отдел „Противодействие на Криминалната престъпност“.

От 2016 г. е началник на Областната дирекция на МВР в Благоевград, където остава до 17 юни 2019 г., когато е назначен за заместник-директор на Главна дирекция „Национална полиция“. Отговаря за отделите „Криминална полиция“ и „Икономическа полиция“.

Снимка: Радио Благоевград

Подобни статии

Още в катергорията