Пикантни разкрития за най-важния ден от живота на принцеса Даяна

От незабравимата обемна рокля, която принцеса Даяна носеше на сватбата си с принц Чарлз до прочутите тоалети на британската кралица Елизабет Втора – изложба в Лондон показва произведенията на любимите дизайнери на британското кралско семейство.

Сватбеният тоалет на Даяна, украсен с перли, пайети и винтидж дантела, е в центъра на изложбата, която отваря врати от четвъртък в двореца Кенсингтън, където живееше покойната вече принцеса.

Той е изложен по начин, който да позволи да се покаже 7,62-метровият му шлейф, който най-дългият такъв, използван някога за кралска сватба.

Пикантни разкрития за най-важния ден от живота на принцеса Даяна

Когато бъдещата принцеса ги потърсила, дизайнерите Елизабет и Дейвид Еманюел, които тепърва започват да стават известни, веднага разбрали, че „това е един от онези странни моменти, в които разбираш, че животът ти занапред вече няма да е същият“, казват те във видео, което е част от изложбата.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Шлейфът на Даяна се намачква, когато тя слиза от каляската пред катедралата „Сейнт Пол“ през 1981 г. За щастие стилистите са наблизо и го оправят веднага.

„Това е доказателство, че всичко може да се предвиди, но на сватбата на Даяна все ще се случи нещо“, каза кураторът на изложбата Матю Стори, който си спомня, че „роклята беше много голяма за толкова малка каляска“.

Изложбата показва еволюцията в стила на Даяна – от момичешките ѝ залитания до елегантните и носещи послания дрехи.

Лейди Ди дава много свобода на дизайнерите на сватбената си рокля, но архивни документи показват, че тя също е участвала в създаването на модела.

Пикантни разкрития за най-важния ден от живота на принцеса Даяна

Дизайнерът Дейвид Сасон, който е много близък с Даяна, разказва, че тя била „много срамежлива“ при първата им среща, но впоследствие участва активно „в избора на това, което иска“.

„Тя разбираше, че обществеността очаква да види облеклата ѝ“, казва британският дизайнер и добавя, че принцесата „обичала да нарушава правилата“, като често не носела ръкавици или шапки в нарушение с кралския протокол.

Някои от нейните дрехи, включително и сватбената рокля, са предоставени за изложбата от синовете ѝ – принцовете Уилям и Хари, които наскоро заговориха открито за страданието по загубата ѝ. На 1 юли тази година Даяна би навършила 60 години, уточнява dir.bg.

Изложбата представя и дългогодишната работа на дизайнера Норман Хартнел за кралицата майка и за британската кралица Елизабет Втора.

Източник: Fakti.bg

Подобни статии

Хороскоп – 24 май 2022 г.

Овен Този вторник си сложете розовите очила. Щом сте живи и здрави,...

Още в катергорията

Хороскоп – 24 май 2022 г.

Овен Този вторник си сложете розовите очила. Щом сте живи...

Важно за хората с алергии

Основен алерген ще бъде отново поленът на тревите от...

Маймунската шарка: какви са симптомите и колко е опасна

Ваксината, която може да се предлага срещу маймунската шарка,...