Прокуратурата: Антични монети и други ценности са открити в кабинета на обвинения полицейски шеф

Иззетите монети и други вещи с белези на движими културни ценности не са били описани като веществени доказателства по преписки или досъдебни производства на ГДНП или на други звена на МВР, обясняват от държавното обвинение

Множество предмети с белезите на движими културни ценности, записки и други веществени доказателства са открити и иззети в хода на извършените следствени действия по разследването на досъдебно производство на Специализираната прокуратура. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Предметите, предимно монети, са открити при претърсване на служебния кабинет на А.П. (Ангел Папалезов, бел. ред.), началник на сектор в Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП).

-1622645678.jpg

Част от монетите са били професионално увити и пакетирани с прикрепени към тях разпечатки, отразяващи търгове на един от най-големите аукциони в Германия. Само за една от монетите, например, е посочена цена 3400 евро.

В хода на следствените действия са открити и иззети още мобилни телефони, над 10 флашки, СД-та, тефтери и записки с описание на лица и местности, касаещи предмета на разследване по досъдебното производство за организирана престъпна група за държане и трафик на движими културни ценности и за изпиране на пари.

Winbet – победата е емоция! (18+)

В кабинета на А.П. са намерени множество визитки на ръководителя на фондация „Тракия“ (фондацията на Васил Божков, бел. ред.) и на нейни членове, както и на обвиняем по друго досъдебно производство на Специализирана прокуратура, касаещо длъжностни престъпления в Държавна комисия по хазарта.

Иззетите монети и други вещи с белези на движими културни ценности не са били описани като веществени доказателства по преписки или досъдебни производства на ГДНП или на други звена на МВР.

Предстои прокуратурата да назначи експертиза за произхода им. Според първоначалните данни монетите вероятно са от времето Древен Рим и Древна Елада.

Полицейският служител А.П. е привлечен като обвиняем за участие в организираната престъпна група, създадена с користна цел за извършване на престъпления по чл.287а, чл.278 и чл.253 от НК – престъпление по чл. 321, ал.3 от НК.

Екипът от наблюдаващи прокурори е сезирал за случая дирекция „Инспекторат“ при МВР, която е на пряко подчинение на министъра на вътрешните работи.

Снимки: Прокуратура на Република България

Подобни статии

Скандалната Ева Майдел изпълзя, за да критикува Радев, забрави далаверите на майка си и Бойко

Евродепутатката на ГЕРБ забрави ли за скандала, който разкри, че майката...

Още в катергорията

Обществени поръчки за 25 млн. лв. прокарани “на тъмно” в Министерството на външните работи

Вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи...

Прокуратурата се самосезира за фиктивните ученически почивки

Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по повод публикации...